fredag 7 augusti 2015

Veckans smakrecension - laktosfri mjölkchoklad!

I vår familj älskar vi choklad i alla dess former! Nu har vi fått möjlighet att testa laktosfri choklad, kan den verkligen vara lika god?


Hösten 2013 lanserades laktosfri mjölkchoklad i Sverige av Green Sales Distributions i samarbete med en av Europas största chokladproducenter Jacquot. Den laktosfria mjölkbasen levereras av Valio. Chokladen innehåller mindre än 0,01 mg laktos per 100 g och klassas därför som laktosfri. Den är dessutom glutenfri! Numera finns chokladen att köpa i de flesta större matbutiker såsom Coop och Ica.

Ikväll till fredagsmyset provade vi mjölkchokladen. Vad tyckte vi då?

Nova, snart 5 år: "Mmmmm, jätte jättegod!! Smaskens! En 10:a mamma!"
Fanny, 9½ år: "Mmmmm, den var verkligen jättegod, smakade precis som vanlig mjölkchoklad! Man kunde inte märka av att det inte fanns någon laktos i. Den var så god att man bara ville ha mer och mer! Full pott från mig!" 

Jag tycker också att den är riktigt god med smarrig mjölkchokladsmak! Helt klart en vinnare och så himla bra att ha och bjuda på till alla vänner, nära och kära som är laktosintoleranta, eller varför inte ge bort som present? Tummen upp!


www.laktosfrichoklad.com kan man läsa mer om vilka olika smaker som finns och vad chokladen innehåller. På deras Facebooksida får man veta det senaste och ta del av olika tips, tävlingar och annat roligt! Nästa fredag provar vi mjölkchokladen med hasselnöt!

1 kommentar:

  1. Testade deras choklad för första gången i oktober förra året och fick precis ett nytt paket. Märks inte att det är laktosfritt =)
    Hasselnöten är min favorit ^^

    SvaraRadera