onsdag 5 augusti 2015

Veckans barnbokstips - Stella och Kii!

I förra veckan kom det ett riktigt roligt paket med posten, tre böcker var till barnen från Idus Förlag! Barnen kastade sig över böckerna direkt och började bläddra!


Novas böcker hette Stella och Kii, Selma har fjärilar i magen och Williams kompisar. Stella och Kii fastnade Nova för direkt och jag vet inte hur många gånger vi har läst den! Den är riktigt bra om lilla Stella som på en promenad tappar bort Kii, sitt gosedjur, och blir alldeles förtvivlad. Hela familjen engagerar sig i att hitta det lilla kaningosedjuret, till och med hunden!


Igenkänningsfaktorn är stor, både för mig som vuxen och för Nova som barn. Författaren Josefine Lindén beskriver känslor på ett fantastiskt sätt!
Tycker det är riktigt roligt att läsa nyskrivna barnböcker, även om gamla av t.ex. Astrid Lindgren och Gunilla Bergström också fungerar. Men nyskrivna böcker speglar samhället som det ser ut idag, som t.ex. när Stellas mamma sätter henne i knät, tar fram datorn och tillsammans med henne försöker hitta ett likadant gosedjur på nätet!
Tycker boken passar för barn mellan 3-6 år och Novas betyg är "en klar 10:a, åh den är så braaa!" Hon tycker själv att den är spännande och lite sorglig ibland, men "det är ju skönt att allt ordnar sig till slut." :-)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar