torsdag 13 augusti 2015

Veckans barnbokstips - Selma har fjärilar i magen!

Den här veckans barnbokstips heter Selma har fjärilar i magen och är skriven av Mikael Rosengren. Även denna är utgiven från Idus Förlag.
Boken handlar om Selma som just den här dagen har en konstig känsla i magen. Det liksom pirrar och kittlas. Mamma och pappa stressar lite mer än vanligt på morgonen och pappa frågar Selma om hon har fjärilar i magen. Konstig fråga, tycker Selma. Man kan väl inte ha fjärilar i magen?
Klassen ska ha föreställning i skolan och Selma ska sjunga solo. Kan det vara därför det känns så konstigt i magen?


Boken tar upp abstrakta känslor som kan vara svåra för barn att förstå och för vuxna att förklara. Uttryck vi vuxna använder oss av för att beskriva abstrakta känslor. Nervös, hur förklarar man det och vad betyder det?
Historien är härligt berättad och innehåller även en hel del humor. Nova skrattar högt flera gånger när vi läser, speciellt när pappa snubblar och tar sig för rumpan eller när Selma lägger en pruttkudde på pappas säte i bilen. Boken är också färgglatt illustrerad av Märta Lindqvist.
Nova tycker väldigt mycket om boken och man kan nästan se hur tankarna far runt i hennes huvud när vi läser. Det är svårt att förstå känslor och hur det kan kännas i kroppen.
Kan varmt rekommendera den här boken och tycker den passar perfekt för barn 3-6 år. Detta är den andra berättelsen om Selma, den första heter Selma har myror i brallan.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar