torsdag 20 augusti 2015

Veckans barnbokstips - Williams kompisar!

En tredje bok från Idus Förlag för barn i åldrarna 3-6 år är Williams kompisar. Denna handlar om William som tycker att han är så vanlig och därför tråkig. Han vill vara mer som sina kompisar, som med sina speciella egenskaper är mycket roligare!


Denna boken anammar betydelsen av att vi alla är olika och att alla är bra på olika saker! Att det är viktigt att man respekterar varandra och ser varandras positiva sidor!
Det är en väldigt bra bok som jag är säker på skulle vara mycket passande att använda på t.ex. förskolan. Att man efter att ha läst boken kan prata med barnen om vad alla är bra på och fokusera på dessa egenskaper.


Jag märkte på Nova att boken väckte många tankar inom henne och hon drog genast paralleller till några av sina egna kamrater på förskolan. Och när jag frågade henne om boken var hon helt med på vad kontentan var och att det är viktigt att vara en bra kompis med förståelse för sin omgivning. Dock hade hon lite svårt med vissa bitar och boken kräver nästan att man diskuterar den efteråt.
Williams kompisar är skriven av Marie Bosson Rydell, som även skrivit böckerna om Kråke, och Nova gav boken en 6:a av 10 möjliga i betyg.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar