lördag 30 maj 2015

Destination Halmstad och Hotel Tylösand - del 2!

Efter att ha fått en guidad rundvandring av hotellet, gick vi tillbaka till rummet för att byta om till spa:t. Inne på rummet väntade en trevlig överraskning, en härlig fruktkorg med bubbel! Stort tack till Hotel Tylösand!


Vi bytte om till bikini och gick ner till hotellets spa-avdelning. Den består av 2 våningar, varav den första har en stor bassäng, en jacuzzi, en isvak (!) och möjlighet att köpa förfriskningar och lättare rätter. Här är också barn välkomna.På andra våningen finns en mindre pool, flera vilosängar, bastu, upplevelsedusch och en kneipp! I kneippen fanns vatten ungefär upp till ankelnivå, varmt vatten på ena sidan och iskallt på andra med stenar på botten. Meningen är att man ska gå runt pelaren och växelvis i varmt och kallt. Detta, i kombinationen med massagen man får under fötterna av stenarna, ska hjälpa till att öka blodcirkulationen. Tyvärr har jag inte så många bilder från spa:t då det var väldigt mycket människor där, men ni kan läsa mer och se fler bilder på Hotel Tylösands hemsida här!

Bild lånad från Hotel Tylösand

Efter några timmars njutning i spa:t, passade vi på att ta en härlig promenad längs stranden innan middagen. Det blåste lite kallt, men solen sken och det var otroligt vackert! Väl tillbaka på rummet passade vi på att smaka av frukten och bubblet!

Runt 19:30 var det dags att gå ner till en av hotellets 4 restauranger, Tylöhus. Vi åt en fantastisk 3-rätters middag som smakade himmelskt!

Förrätt:
Sparrissallad med halstrade rödräkor, fetaost och nässelpesto.

Varmrätt:
Ugnstekt gårdskycklingsbröst med tryffelremoulade, rökt schalottenlök, rostad rotselleri och körsbärspotatis.

Efterrätt:
Frusen fläderyoghurt med varma björnbär och vit chokladkrutong.

Efter middagen gick vi ner till Leif´s Lounge och tog en drink. Vid 00:00-tiden gick vi tillbaka till rummet och kom lagom till omröstningen av Eurovision Song Contest. Det blev ju oerhört spännande och Sverige vann ju till slut tävlingen. Runt 02:00 somnade vi gott och vaknade underbart utvilade. Sängarna från Carpe Diem var något av de skönaste jag någonsin sovit i!
I samma restaurang som vi kvällen innan ätit middag, var nu en enorm frukostbuffé uppdukad! Där fanns allt, t o m en kock som tillagade omelett på beställning!
Utvilade och mätta mötte vi upp de andra bloggarna och Christian från Destination Halmstad i receptionen. Vi skulle få prova på SUP, stand up paddling! Tyvärr var vädret inte riktigt med oss på söndagen, det blåste väldigt och var mulet och kallt. Jag stod över den här gången, men de andra var tappra och gav sig ut i vågorna!


Fina Michaela drog på sig våtdräkten!

Tusen tack till Hotel Tylösand för en härlig vistelse, underbar mat och fantastisk service! Stort tack också till Destination Halmstad för att ni gjorde detta möjligt! Vi kommer garanterat tillbaka till Halmstad som har så mycket mer att erbjuda och uppleva!


0 kommentarer:

Skicka en kommentar