tisdag 12 maj 2015

Exklusiv bloggträff på Lisebergs Wärdshus!

I torsdags kväll var jag inbjuden till en exklusiv bloggträff på Liseberg med anledning av invigningen av Lisebergs trädgårdsdagar som utspelades i helgen!


Vi var 10-15 st som började med mingel, bubbel och fantastisk god plockmat på Lisebergs Wärdshus. Det var riktigt roligt att träffa helt nya bekantskaper, många gånger är det samma bloggare på de olika eventen jag varit på tidigare, men den enda jag kände till här sedan tidigare var Frida som driver bloggen Trendenser.


Efter att ha minglat en stund, fick vi gå en trappa upp, till värdshusets anrika festvåning, där det hade dukats upp kaffe och en bit tryffelchoklad. Medan vi drack kaffet, fick vi lyssna till Lotta Carlsbogård, projektledare på Liseberg. Hon berättade om Lisebergs planer inför Göteborgs Lustgårdar 2016, Nordens största trädgårdsutställning, som är ett samarbete med Göteborgs Botaniska trädgård, Trädgårdsföreningen och Gunnebo Slott & Trädgårdar.Det var mycket spännande att få en glimt av vad Liseberg planerar göra inför nästa år. Kan avslöja att man kommer ta bort massor av asfalt och det kommer bli fler grönområden med inspiration från det gamla Liseberg och den viktorianska tiden i England.
När attraktionen Helix byggdes var man tvungen att ta bort flera gamla ekar. Dessa har man tagit hand om och nu kommer de återigen bli en del av parken, genom att man ska göra olika typer av möbler av dem, t.ex. uthuggna soffor. Här kommer man kunna sitta och dricka kaffe och ha utsikt över parken. Det kommer även att bli en "hemlig trädgård" bakom attraktionen Hanghai med Asien-tema och ett "barnens paradis"!


Vi fick även lyssna till underbara Sarah Widman, som designat en inspirerande trädgårdsutställning uppe på Stora Scenen! Här har hon gestaltat 4 trender och teman, Nordic Graphic, Boho Garden, Urban Greenery och Remake.


Vid det här laget hade alla druckit upp sitt kaffe och vi gick ut till Stora Scenen där Sarah på plats berättade mer om den härliga utställningen hon skapat!Vi fick även med oss en härlig goodiebag hem, bl.a. med produkter från sponsorerna som varit med och skapat Sarahs utställning.

Goodibagsponsorer:


Stort stort tack till Liseberg för en fantastiskt rolig och inspirerande kväll!

Psst.... Ett litet tips! Strax före midsommar kommer Liseberg att skänka alla sina vårlökar till allmänheten när man planterar om! Gilla Liseberg på Facebook och följ dem på Instagram @lisebergab, för att inte missa när ni kan komma och hämta massor av fina blommor och växter!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar