torsdag 6 november 2014

Julbord på Gunnebo Slott och Trädgårdar!

När vi kom fram till Gunnebo Slott väntade de på oss med glögg. Åh, så gott, första för i år! Efter att ha minglat en stund fick vi gå en i ett rum där borden var vackert dukade. Markus berättade om vad vi kunde förvänta oss i matväg under kvällen.
De kalla rätterna serverades lite som tapas, i små plockportioner. Allt var mycket gott, men jag är ju lite av den traditionella typen, så jag skulle nog inte välja att gå och äta ett sådant julbord om jag själv valde. Det gjorde ju det hela mer spännande, jag åt massor av gott jag förmodligen inte skulle stött på annars! En favorit var den inlagda sillen i purjolök, jättegod!Efter att ha smakat på de kalla rätterna, var de varma rätterna framställda. Här fanns utöver torsk och rotfruktsgratäng även traditionella rätter som prinskorv och väldigt goda köttbullar.
Proppmätta var det sedan dags för konfektbordet. Oj.... Det fanns inte mycket plats kvar i magen, men man var ju bara tvungen att provsmaka lite!Det var verkligen en otroligt trevlig dag och kväll och det var ca 20 mycket mätta och belåtna bloggare som runt 21-tiden blev skjutsade tillbaka till stan.
Ett stort tack till Kinna och Ylva för en helmysig dag och även enormt stort tack till Gunnebo Slott för att vi fick komma och avsmaka ert fantastiska julbord! 

2 kommentarer:

 1. Va härligt och GOTT !
  Jag gillar absolut "tapas varianten" - det ser ju så himla mycket fräschare ut :)
  Här har vi ett julbord inbokat den 7 december och jag längtar !
  Kram

  SvaraRadera
 2. God välsmakande mat, kärlek www.bridey.se.

  SvaraRadera