onsdag 31 juli 2013

Stockholmsresa 2013 del 4 - Gröna Lund!

Bloggandet kom dessvärre av sig lite..... Efter ett tragiskt besked i början av veckan och så blev Nova sjuk, IGEN, har det varken funnits tid, ork eller lust. Men tänkte i alla fall berätta om vår sista dag i Stockholm, som hela dagen tillbringades på Gröna Lund!
Från hotellet var det bara några meter till Gröna Lunds entré, så vi gjorde oss ingen brådska den där sista morgonen. Kön ringlade sig lång, men när de väl öppnat gick det väldigt fort att komma in. Efter att ha haft fantastiskt väder de andra dagarna, var det på tisdagen, mulet, blåsigt och kallt, bara runt 15 grader. Men vi tog på oss efter vädret och klarade oss undan regn!


Många tycker att Gröna Lund är ingenting mot Liseberg, och storleksmässigt får jag väl hålla med, men Gröna Lund är otroligt mysigt! Och det finns ju massor av attraktioner, för alla åldrar! Vi var verkligen i parken hela dagen, jag och Fanny från 10:00 till 20:00, H och Nova gick vid 19:00. Det var verkligen helt otroligt att ungarna orkade så länge, vi hade ju ändå varit i Stockholm flera dagar, men barnen tyckte Gröna Lund var det bästa på hela resan! Köerna var långa förstås, men det bekymrade dem inte så mycket. En vinst fick vi med oss hem också, det sista spelandet resulterade i massor av Pim Pim och Zoo! Perfekt till båda barnen!


Det som Fanny framförallt tyckte var roligt, var att det var andra attraktioner än de som finns på Liseberg, t ex Lustiga huset, Bläckfisken, Rock-Jet, Kärlekstunneln och speciellt Kvasten, som hon var otroligt stolt över att hon åkte! Hon tvekade länge om hon skulle åka Vilda Musen också, men drog sig ur i sista stund. Eclipse var det också väldigt nära att vi åkte, men det var så kallt så vi kunde bara tänka oss hur kallt det skulle vara så högt upp i luften!
Annars var Fannys favorit Kättingflygaren, på Liseberg heter den Slänggungan. Och det var en härlig känsla att flyga över vattnet!


När det blev dags att lämna nöjesparken, var det verkligen skönt att ha så nära till hotellet! Alla var trötta, men nöjda.
Hoppas att vi får möjlighet att komma till Stockholm hela familjen snart igen, det finns så otroligt mycket mer att se och uppleva! Vi lämnade ju aldrig Djurgården.... ;-)
Tack för den här gången i alla fall!

1 kommentar:

  1. Gröna Lund är verkligen supermysigt! Jag minns när jag var där med min farmor när jag var liten, och jag älskade det!

    Kramar!

    SvaraRadera