fredag 26 juli 2013

Stockholmsresa 2013 del 2 - Junibacken!

Måndag morgon och vädret var alldeles strålande! Efter frukost promenerade vi längs kajen, den korta biten från hotellet till Junibacken. Vi var tidiga, de hade inte öppnat när vi kom fram, och vi hamnade längst fram i kön. Och det var nog bra för kön växte och blev lång snabbt!
H tog barnen och strosade runt lite i omgivningarna, medan jag stod kvar i kön. Prick 10:00 öppnades dörrarna. För vår familj, på fyra personer, kostade det över 500:- att komma in!


Dessvärre var detta ställe inget för oss, Nova blev rädd direkt i första rummet för gråvargen ur "Gittan & Gråvargarna". Även draken ur "Så gör prinsessor" skrämde henne.
Nästa rum var tågperrongen som skulle ta oss till Sagotåget, men Nova vägrade. Och det var tur att hon inte åkte med, för hon hade garanterat blivit livrädd! Fanny och jag hoppade på. Hon höll krampaktigt i mig och tyckte det var riktigt läskigt! Själv tyckte jag det var fint uppbyggt och ett annorlunda sätt att se och höra Astrid Lindgrens historier. Men jag förstår om barn blir rädda för det var mörkt och man kom verkligen bokstavligt talat, in i sagan! Fick dessvärre inte fota där.
När man hoppade av tåget, hade man kommit upp på andra våningen. Där var Villa Villerkulla uppbyggd och ett stort utrymme för att kunna spela teater. Och självklart Lilla Gubben! :-)


Barnen tröttnade oerhört fort. Tillbaka en trappa ner fanns utställningsrummet, som byter miljö lite då och då. Just nu var det miljöer ur Jan Lööfs böcker som barnen kunde leka bland. Slutligen fanns det också en stor restaurang och en enorm butik med massor av böcker, pussel och figurer!
Under dagen spelades också flera olika teaterföreställningar, men barnen ville inte stanna för att titta. Redan efter en timma var de nöjda! Så för vår del var det tyvärr inte värt pengarna...
Vi bestämde oss för att gå vidare, till Skansen!1 kommentar:

  1. Det var en dyr timpeng ;) Har ännu inte varit i huvudstaden med barnen, men skippar nig junibacken om vi åker dit..

    SvaraRadera