lördag 27 juli 2013

Stockholmsresa 2013 del 3 - Skansen!

Efter det korta besöket på Junibacken, promenerade vi tillbaka längs kajen och bort till Skansens stora entré. Fanny var mest nyfiken på att se hur scenen från Allsång på Skansen såg ut. Och visst kände hon igen sig!


Vi strosade runt lite på måfå och hamnade vid ponnyridningen! Såklart ville båda barnen rida, men Novas tålamod var inte det bästa den här dagen. Det var flera barn före i kön och vi hade fullt upp att försöka hålla henne på gott humör medan hon väntade.
Fanny red först, på en stor häst, Nova fick vänta på en mindre. Men båda tyckte att det var jätteroligt! Vid det laget hade fina vännen Marylin slutit upp med sin son Leo! Dessvärre var våra barn inte alls i fas och ville gå åt helt olika håll, så det blev en väldigt kort träff tyvärr.Vi vandrade vidare till Lill-Skansen, där barnen fick möjlighet att klappa getter. Och alldeles bredvid låg gråsälarnas damm. Vi kom lagom till matningen, men barnen tröttnade på allt väldigt fort denna dagen....Då upptäckte vi en liten karusell och en bilbana. Det var barnen mycket mer intresserade av! Vi kikade lite på kartan över området och upptäckte att det fanns ett större område med åkattraktioner - Galejan! Så vi gick dit. Ingen av dessa attraktioner ingick i entrépriset och det blev inte billigt.....När barnen fått åka lite, var de på bättre humör och vi avslutade besöket i Skansen Akvariet! Även här fick man betala en extra entréavgift....
Men detta visade sig vara det mest intressanta av allt, sett ur barnens ögon! De älskade lemurerna, var väldigt fascinerade över ormarna och tyckte det var väldigt spännande med fiskarna och krokodilerna! Speciellt vid utgången, där barnen fick klappa en livs levande boaorm! Båda vågade, men inte deras mamma..... ;-)
Måste säga att jag blev lite besviken på Skansen. Allt var väldigt dyrt och inte mycket ingick.
Dagen efter, vår sista dag i Stockholm, skulle visa sig bli den bästa på hela resan! Hela dagen tillbringades på Gröna Lund!

1 kommentar:

  1. Man måste nog besöka Skansen en gång i livet iaf. Trött på att allt man ska göra kostar skjortan. Tänk de som inte alls kan ta sina barn på sommaräventyr som detta :(. Väntar med spänning på hur det var på Gröna Lund ;)

    SvaraRadera