måndag 29 april 2013

Aj, mitt öga!!

Men hjälp, vilken morgon! H är hemma med Nova idag, som mår mycket bättre, men behöver en dag till att vila upp sig på. Hade tänkt skjutsa Fanny till skolan på väg till jobbet, men det blev inte riktigt så......
Stod och satte i mina linser, när det började skava i ögat. Tänkte att det kanske kommit lite smuts på linsen och tog ut den igen. Jag fick då bara med mig en bit!! Linsen hade gått sönder och resten satt kvar i ögat!! Jag försökte titta och kollade noga, men kunde inte hitta biten. Men jag kände att den var kvar och det började göra ont! GAHHHH, panik! Skickade iväg Fanny själv och kastade mig på telefonen till vår lokala optiker, som har sin praktik på Styrsö. Som tur är känner jag henne personligen och hade hennes mobilnummer. Klockan var bara 08:15....
Hon stod och lämnade barn på skolan, men skulle ringa mig så fort hon kom till jobbet. Jaja, tänkte jag, inte mycket jag kan göra just nu, utan åkte iväg till jobbet. Det skavde ordentligt och jag hoppades att hon skulle ringa snart!
Vid 09:30 ringde hon och jag kunde komma över direkt! Hon berättade att ibland kunde linsen komma ut av sig själv, utan att man vet om det, och att skavet jag kände lika gärna kunde vara att det blivit ett litet sår på hornhinnan.
Men när hon tittade efter såg hon att biten var kvar. Dock var det inte lika lätt att få ut den rackarn! Vet inte riktigt hur länge hon försökte, den smet undan hela tiden! Efter mycket om och men kom den i alla fall till slut ut! Puh, vilken lättnad!! Annars hade jag varit tvungen att åka in till ögonakuten i stan. Skavet försvann direkt och nu är jag ordinerad glasögon ett par dagar!
Tusen tack Anna, du räddade min dag! Vet inte vad jag hade gjort utan dig!

2 kommentarer:

 1. AJJJ! Men du va fin i glasögon:)

  För ett par år sen skulle jag peta bort hår från pannan och fick in lillfingret i ögat, rispade 1/3 av hornhinnan:( blev jouren och akuten och 5 dagars behandling med penicillinsalva. Sååååå ont!!

  Hoppas du inte får några men nu efter din lilla olycka!

  SvaraRadera
 2. Men oj!
  Vilken tur att ni fick ut den så den inte lade sig någonstans och orsakade skada!

  SvaraRadera