måndag 14 januari 2013

Tråkigt, "Vi Föräldrar"!

Idag är jag hemma från jobbet. Halsen gör ont och det trycker över bihålorna och i huvudet.
Men jag tog mig till affären för att köpa det nödvändigaste efter helgen och då ser jag att tidningen "Vi Föräldrar" har kommit ut med ett nytt nummer. Och jag är med i den! Tyvärr blev jag oerhört besviken när jag ser att man omformulerat mina svar, så att det låter nästan lite illa och helt taget ur sitt sammanhang..... Jag låter otacksam i texten, vilket inte alls var meningen. Men, men, då vet jag det till en annan gång, att alltid korrläsa innan jag godkänner publicerad text!
Så, mamma och pappa, om ni läser min blogg, vi vet var vi har varandra! :-)
För dem som vill veta hur frågorna och mina svar lät i sitt sammanhang, kommer de här:

* När ni fick barn, hur upplevde du att relationerna till dina egna föräldrar förändrades?
Svar:
Eftersom både vi och mina föräldrar bor på Donsö, fanns de nära tills hands. Båda mina föräldrar var ett otroligt stöd när speciellt Fanny föddes. Man fick också en helt annan förståelse för dem när man själv blev förälder. Det är inte alltid så lätt alla gånger. ;-) Speciellt när Fanny var nyfödd, kom jag min mamma väldigt nära och det var otroligt skönt att ha någon så nära när man var orolig eller undrade över något.

* Trodde du att det skulle bli så, eller kom det som en överraskning?
Svar:
Jag och mina föräldrar har alltid haft en bra relation så det kom inte som någon överraskning. Det kändes nästan lite självklart från båda håll att hjälpas åt.

* Vad var jobbigt er emellan?
Svar:
Det är ju på gott och ont att bo så nära varandra. Man träffas väldigt ofta och då tär det på relationen. Ens förälder ser allt man gör och det kanske kan vara svårt att inte lägga sig i. Även om man bara vill väl, är det viktigt att man låter sina barn pröva sig fram som nybliven förälder och få göra sina egna misstag.

* Hur löste ni det?
Svar:
Att försöka hålla lite distans emellanåt. Att höras på telefon först, innan man träffas, så att man inte stör. Och det gällde oss båda. ;-)

5 kommentarer:

 1. Men varför gör de så?! Det blev ju helt annat än de du skrivit. Någon var väldigt dålig på att sammanfatta eller valde att vinkla så som de ville ha det istället.
  Dåligt!

  SvaraRadera
 2. Ja, korrläsa är bra helt klart. Kul att du är med ändå :-)

  SvaraRadera
 3. Tråkigt när de ändrar om................:/ Jag brukar alltid be om att få korrektur läsa innan det publiceras. men kul å vara med :) Hoppas ni mår bra, kram kram

  SvaraRadera