måndag 21 januari 2013

Supermamma? Nej, jag är mänsklig!

Men visst, isen lade sig i år också, med inställda snabbfärjor och förseningar som följd. Tur man slipper pendla nu.....
Har en enveten förkylning också som bara inte vill ge med sig. Sjukdom går inte riktigt ihop med mitt liv just nu, men säg när det gör det? Det kommer väl aldrig lägligt.
Jag hade en läsare för ett tag sedan som undrade varför man alltid skrev om det som är roligt. Let´s face it, i vardagen är ju det mesta slentrian och att vara småbarnsförälder är baske mig inte lätt! Det är verkligen ingen dans på rosor, men de flesta bloggare, inklusive jag själv, skriver mest om allt det roliga som händer. Så, här kommer lite kalla fakta från vardagen:
Nova är i någon överdjävlig trotsålder och det är inte mycket som passar den damen just nu, Fanny vill att det ska hända något hela tiden, ska roas och kan aldrig bara vara. Dessutom är även hon i någon jobbig trotsålder, med ifrågasättande av allting man säger och mycket "Nej, det tänker jag inte göra!" Att de ska hålla sams är inte att tänka på....
Så det är en del skäll, gap och skrik från oss alla i familjen just nu. Det känns ju inte som man är världens mest pedagogiska mamma direkt, men så har väl alla det, eller? Tror att alla känt sig misslyckade någon gång, som mamma, fru eller sambo, vän eller arbetskamrat. That´s life I guess!
Men bara för att inte jag inte tycker om att baka eller leka rollspel med mina barn, gör det mig inte till en dålig mamma! Jag serverar färdiglagade köttbullar och fiskpinnar, tycker verkligen att matlagning är ett nödvändigt ont. Jag skäms inte heller över att använda TV:n som barnvakt ibland, allt för husfridens skull och för att inte få ett nervöst sammanbrott själv! Sån är jag!
Men mina barn är trygga, hela och rena och för det mesta väldigt glada! De vet att jag älskar dem över allt annat och att jag alltid försöker göra det bästa efter min förmåga.
Nej, någon supermorsa är jag inte, jag är mänsklig!
8 kommentarer:

 1. Kunde inte ha skrivit det bättre själv!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Klart vi är supermorsor Sandra!!

  Gogogogo!
  Styrkekram till dig fina du!

  SvaraRadera
 3. Ha ha, fina barn har du!! Kram=)

  SvaraRadera
 4. Kram vännen. Det är mänskligt att fela och ingen är glad och har 100% energi hela tiden. Kram

  SvaraRadera
 5. sv. haha tack för att du påpekade att jag länkade till mig själv när jag skulle länka till dig... Vilken miss! :-)

  SvaraRadera
 6. Vet du vad, jag känner igen mig helt i det du skriver. Jag är dålig på mycket men nog tusan är jag den bästa mamman ändå, fast jag avskyr att leka, hatar att laga mat och i stort sett aldrig bakar.. (ibland har jag offrat mig men inte är det kul inte).

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 7. Vilket fantastiskt inlägg Sandra! Sååå sant 😃 heja dig!

  SvaraRadera