tisdag 4 oktober 2016

Tredje boken om de underbara figurerna Snipp och Snopp!

Nu är de äntligen tillbaka igen, de alldeles underbara figurerna Snipp och Snopp, i en helt ny bok, den tredje i ordningen! Både jag och Nova älskar dessa böcker!


Den här gången ska Snipp ställa till med kalas och istället för att posta inbjudningarna åker Snipp och Snopp runt för att dela ut dem istället. Alla deras vänner bor med familjer som ser olika ut, någon bor med två pappor, någon med två mammor, någon med bara en pappa osv. Snipp bestämmer sig för att bjuda med alla familjerna till kalaset! Pappa är lite skeptisk dock...


Snipp och Snopp och kalaset som växte är, precis som de andra böckerna, rikligt illustrerade. Att författaren Tony Cronstam även är illustratör gör att text och bilder hänger ihop på ett naturligt sätt. Bilderna är otroligt lustiga, det tycker både jag och Nova, och hon kan sitta länge skrattandes och detaljstudera dem.


Boken tar upp frågor som "Hur ser en familj ut?", "Vilka ingår i en familj?" och "Vad tycker du är bäst med din familj?". På den senare svarade Nova "Att vi får vara tillsammans!". Fatta att man blir lycklig!


Jag hade förmånen att få träffa författaren Tony Cronstam på Bokmässan och han hade vänligheten att signera en alldeles egen hälsning och illustration till Nova. På begäran gjorde han en jättefräck teckning av Snipp och Snopp mumsande på popcorn!


Kan varmt rekommendera dessa böcker, så viktiga i ett samhälle där utseende och appearance dessvärre spelar en allt större roll.
Tack bästa Tony för dina härliga böcker, vi ser fram emot många fler!

Lite suddig bild, tagen av Fanny på Bokmässan.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar