måndag 29 augusti 2016

Veckans barnbokstips - Saga & Simon - Hundlängtan och utomjordingar

Den här veckan tipsar jag och Fanny om Anna Helgessons nya bok, Saga & Simon - Hundlängtan och utomjordingar.


Saga och Simon är 9 år och tvillingar. Båda älskar hundar och deras högsta önskan är att få en egen. Saga är äventyrlig av sig och ser mysterier överallt, medan hennes bror är mer försiktig och eftertänksam.
En sommar är familjen på tältsemester på Öland och tvillingarna hör konstiga ljud från en av husvagnarna. Eller är det ett rymdskepp? Hur som helst verkar flera hundar vara i fara! Syskonen måste rädda dem!


Saga & Simon är lättläst med stora bokstäver och med roliga illustrationer som dyker upp ibland. Boken riktar sig till barn 6-9 år, men Fanny tyckte att den var perfekt att ha som högläsningsbok där hon läste för mig. Tanken är att det ska bli fler böcker om Saga & Simon och att Hundlängtan och utomjordingar är första delen i en serie.


Fanny älskar ju både hundar och deckare, men kanske att hon var lite för gammal för boken då hon tyckte att deckarhistorien kunde utvecklats mer. Hon skulle önskat att den var ännu mer spännande! Men överlag tyckte hon mycket om boken och skrattade högt flera gånger. Vi ser båda fram emot nästa bok och är oerhört nyfikna på vad som väntar tvillingarna Saga & Simon framöver.


1 kommentar:

  1. Vad roligt! Jag lyssnar på tipset om ännu mer spänning. Roligt att läsa om alla skratt! Det var min önskan.
    Förhoppningsvis kommer del 2 innan jul.
    Kram!

    SvaraRadera