tisdag 30 augusti 2016

Bloggresa till Nordjylland del 4 - Egengjort godis på Skallerup Seaside Resort!

Tillbaka på resorten var det dags för en aktivitet, barnen skulle få göra eget godis! Själva sockerlösningen blir upp emot 180 grader varm och det är viktigt att man lyssnar nog på instruktionerna. Aktiviteten riktar sig till barn 5-12 år och görs tillsammans med en vuxen.
Först fick barnen välja färg och smak. Nova valde röd och äpplesmak.


Därefter börjar man med att smeta ut olja på underlägget och spatlarna så att inte sockret ska fastna. Sedan fick vi den kokande sockerlösningen som skulle "knådas" och lyftas högt så att det långsamt rinner ner och till sist stelnar.
Innan det hade riktigt stelnat, fick man klippa små bitar till godis och en lite större bit till klubba. När godiset var helt stelnat, silades det i mjöl och lades i strutpåsar. En mysig aktivitet att göra tillsammans och godiset blev verkligen riktigt gott!


Innan det var dags att ta farväl av Skallerup, hann barnen leka lite i det fina leklandet!


Att kalla Skallerup Seaside Resort i Danmark för "det perfekta semesterboendet" är ingen underdrift! Bara några timmars båtfärd bort från Göteborg och ytterligare ca 45 minuter med bil ligger denna oas, alldeles vid Västerhavet! Vare sig man reser hit som familj eller som par, kommer man att älska Skallerup!


Fokus ligger på familjer och att åka hit med far- eller morföräldrar är perfekt! Bo i fina stugor i olika storlekar med kamin och vissa med jacuzzi. Som boende har man tillgång till massor av aktiviteter, de flesta gratis. Förutom det härliga vattenlandet och det stora leklandet, finns en aktivitets/pysselhörna där man kan pärla, rita, göra egna t-shirttryck, baka och mycket mer. Barnbio, en irländsk pub med bowling och biljard, en stor sporthall för badminton, innebandy mm och flera lekplatser Dessutom anordnas speciella aktiviteter ibland som discobowling för barn eller rullskridskodisco!
Man kan välja att laga mat själv i sin stuga, allt man behöver finns att köpa i en supermarket på området, eller att äta i någon av restaurangerna i huvudbyggnaden.


Men nya äventyr väntade under dagen. Vi sa tack och farväl till Skallerup och åkte vidare, mot det spektakulära Rudbjerg Knude!
0 kommentarer:

Skicka en kommentar