lördag 27 augusti 2016

Bloggresa till Nordjylland del 1 - Nordsoen Ocenarium

Oj, vilken fin resa vi haft jag och Nova! Det var första gången Nova fick följa med på en bloggresa och hon var helt fantastiskt duktig.
Den här gången åkte vi med VisitDenmark till Nordjylland. Efter båtturen med Stena Line och Stena Danica till Fredrikshamn, blev vi upphämtade av Birgitte som är representant från VisitNordjylland.
Vårt första stopp på resan blev Nordsoen Ocenarium i Hirtshals, vilket är Nordeuropas största akvarium! Jag har besökt många olika akvarium, men det här var något alldeles extra, helt fantastiskt! Tanken är att man skall känna det som man befinner sig under vattenytan. Det var otroligt vackert och alla havsdjur som finns att se här lever i Västerhavet utanför.När vi kom fick alla barnen varsitt Expeditionspass med olika uppgifter. En uppgift gick ut på att man skulle hitta stämplar, totalt 7 stycken, som fanns uppsatta på olika avdelningar runt om i akvariet. Barnen tog detta på största allvar och tyckte det var otroligt roligt att leta efter dessa stämplar samtidigt som vi fascinerades över miljön och allt som fanns att beskåda därinne.Årets nyhet är Hvalforskerhytten, med valskelett och info om valar.


En annan stor attraktion är den märkliga klumpfisken som både barn och vuxna var väldigt förundrade över.


När alla stämplar var hittade, fick barnen visa upp sitt pass i butiken. Där fick de diplom för att de genomfört expeditionen.


Jag hade lätt kunnat spendera mer tid i detta fantastiska Ocenarium, en timme eller två räcker inte på långa vägar! Nordsoen Ocenarium är ett definitivt måste om man besöker Nordjylland!
Vid 15:30 var det dags att åka vidare mot Skallerup Seaside Resort där vi skulle tillbringa natten.1 kommentar:

  1. Åh där var vi när Sebastian var liten och det var helt fantastiskt redan då med sina stora akvarium. Spännande med expeditionspass.:) Kram

    SvaraRadera