söndag 28 augusti 2016

Bloggresa till Nordjylland del 2 - Skallerup Seaside Resort

När vi kom fram till Skallerup Seaside Resort möttes vi av Mette, PR-ansvarig på anläggningen. Hon gav oss en privat visning, bl.a. fick vi kika in i deras underbara spaanläggning Romulus, som är helt fantastisk! Här kan man njuta av romerska bad i varma bassänger, men även kallvattenbad, bastu, ångbastu, utomhusbad, vattenmassage och flera olika typer av sköna behandlingar. Det är en åldersgräns på 16 år, men en gång i veckan har de familjekväll då barn är välkomna.

Det var en fantastisk kväll och vi bestämde oss för att gå ner till stranden. Västerhavet var stilla och solnedgången var alldeles magisk. Nova badade, men eftersom jag drogs med en långrandig förkylning, stannade jag kvar på stranden.

Efter bad i havet åt vi middag på anläggningen, men vi var inte mätta på vatten och äventyr! Vi beslutade oss för att testa Skallerups vattenland!
Vattenlandet är uppdelat i två delar, där den ena delen består av en motionsbassäng, jacuzzi och en barnpool 0-4 år. I barnpoolen finns en liten rutschkana och en sköldpaddsstaty som sprutar vatten. Här är vattnet härligt varmt, som det brukar vara i dessa pooler.
Den andra delen består av själva vattenlandet med en stor rutschkana och en lite mindre,  vattensprutor, forsar, strömmar och vattenfall. Att åka runt med hjälp av strömmarna blev Novas favoritsysselsättning. Vattenlandet är inte så stort, men otroligt mysigt och genomtänkt där man kan ha uppsikt över barnen överallt. Dessutom är det behaglig temperatur i vattnet, inte så kallt som det kan vara på andra ställen. Tog inga bilder här inne dock.

Foto: VisitNordjylland

Vattenlandet stängde 21:00 och det var riktigt trötta vuxna och barn som kröp ner i sina sängar i den fina stugan vi övernattade i. Även morgondagen skulle bjuda på massor av spännande äventyr!

Foto: Desirée Larsen
0 kommentarer:

Skicka en kommentar