måndag 29 augusti 2016

Bloggresa till Nordjylland del 3 - Djurgården Klithusegaarden!

På torsdagen vaknade vi till lite mulet väder, men det var varmt och man anade att det kunde bli riktigt hett frampå dagen. Vi promenerade bort till huvudbyggnaden där en god frukostbuffé väntade.


Efter frukost åkte vi upp till Klithusegaarden, en djurgård och ridcenter som ligger ca 1,5 km från Skallerup Seaside Resort. Här fick vi vara med och mata djuren och Nova fick till och med hjälpa till att mjölka kossan Ingeborg!Därefter fick grisarna, åsnorna och getterna sin frukost. Alla barn fick ge varsin rågbrödsbit till åsnorna och getterna var jätteivriga och åt glupskt av korn direkt ur barnens kupade händer!Gården hade även dovhjortar och till och med dem åt majs ur barnens händer, även om de var lite mer skygga. Häftig känsla att komma dessa ståtliga djur så nära!


Det fanns även hästar på gården, både shetlandsponnys och islandshästar. Tyvärr hann vi inte rida eftersom vi skulle tillbaka till resorten för att göra vårt eget godis! Nästa gång vi kommer hit bara måste vi ta en tur med islandshästarna!Missa inte att besöka Klitehusgaarden om ni kommer till Skallerup! Otroligt mysigt och väldigt uppskattat av både vuxna och barn!

1 kommentar: