fredag 17 juli 2015

10 familjetips på aktiviteter i sommar!

Bor ni i Halland eller är ni kanske på semester i närheten? Här kommer i alla fall 10 familjetips på olika aktiviteter att göra runt om i Halland i sommar! Såklart finns det massor fler, detta är bara ett urval! Gå gärna in på www.halland.se för fler tips!

10 familjetips på vad man kan göra i Halland i sommar!  

1. Öströö fårfarm, Tvååker

Åk på lammsafari, se på hur man vallar får och besök köttboden, hantverksstugan och fika i caféet!

2. Marknader, hela Halland.

Kungsbacka - första torsdagen i varje månad,
Varberg - varje onsdag och lördag
Långås - 18-19 juli
Norvalla - 23 juli
Åsa loppmarknad - 25 juli
Sjönevad Vessigebro - 14-16 augusti

3. Stättareds 4H-gård och vandrarhem, Veddige

Besök djuren, åk häst & vagn, följ med på djurvisning, ponnyridning och massor av annat roligt!

4. Tjolöholms slott, Fjärås

Följ med på en guidad visning av slottet, finns även vissa speciella dramatiserade barnvisningar, besök dräktutställningen med kläder från Hollywoodfilmen Elisabeth: The Golden Age och barnen har möjlighet att prova kläder i Tudorstil från 1500-talet. Varje onsdag hela sommaren anordnas barnteater och varför inte ta ett dopp i havet från badstranden? Här finns också ett lekskepp!

5. Kungsbygget, Våxtorp Hallandsåsen

På Hallandsåsen ligger Kungsbygget! Här kan man åka sommarrodel, häftig upplevelse för hela familjen, i en 935 m lång bana genom skog och mark! För familjer för lite äldre barn finns även möjlighet att åka zipline!

6. Äskhults by, Fjärås

Förflytta dig 200 år bak i tiden och besök Äskhults by! De äldsta byggnaderna är från 1600-talet. Lär om hur man levde förr, gör ett besök i Kaffestugan där det serveras kakor och bröd från gamla recept från trakten av äkta råvaror. Hantverksbutiken säljer slöjd från traktens hantverkare. För barn över 6 år finns det vissa dagar möjlighet att lära sig gammaldags hantverk eller bli en dräng eller piga från förr, prova kläder och hjälpa till på gården. Se här och här för specifika datum.

7. Varbergs fästning, Varberg

Kolla in Bockstensmannen och fascineras av mordgåtan, följ med på guidad visning av fästningen eller varför inte uppleva en dramatiserad vandring som utspelar sig på 1600-talet. För barnen finns det en historisk dräktgarderob för utklädning, lek fritt i ett kök från 1930-talet och annat pyssel. Årets utställning om Katten gäller också för barnen med interaktiv kattverkstad, gör egna katter med papper ull och garn, sjunk ner hos kattmor och läs kattsagor och missa för guds skull inte årets barnteaterföreställning Pettsson och Findus tältar!

8. Karlsson på taket, Falkenberg

Varje år spelas barnteater av Astrid Lindgren på utomhusscen Teatergläntan i Falkenberg. I år är det Karlsson på taket´s tur! Tisdagar, torsdagar och söndagar kl. 18:00, biljetter finns bl.a. att köpa på här!

9. Wapnö Gård, Halmstad

Wapnö Gård har öppet för besökare året runt, men 6 juli - 14 augusti har man möjlighet att få följa med på en guidad visning av gården! Ta del av gårdens verksamhet och historias och följ mjölkens väg från kossa till konsument varje vardag kl. 13:30. Besök kalvarna och missa inte att äta i restaurangen med råvaror från gården såklart!

10. Bada!

Halland har flera av Sveriges bästa stränder! Till de stora hör Tylösand, Skrea, Mellbystrand och många fler! Man behöver inte leta för att hitta härlig sand under fötterna!
1 kommentar:

  1. Bra tips! Jag har ny blogg förresten, mina ungar ville inte vara med längre så jag har lösenskyddat efter åtta år. Länkar till den nya här Tjipp

    SvaraRadera