måndag 27 juli 2015

Semester i Danmark 2015 del 4 - Dayz Kattegat Feriecenter!

Vill gärna också skriva ett inlägg om tipsa om vårt boende, Dayz Kattegat Feriecenter!
Anläggningen ligger ca 2 mil norrut från Grenå i det lilla fiskesamhället Bönnerup Strand. Här kan man välja att bo i olika stora lägenheter och det finns massor av faciliteter på området! Restaurangen hade tyvärr inte öppnat än för säsongen när vi var där och poolområdet utomhus höll på att renoveras, men där fanns en stor lekplats, grillplatser, trampoliner, minigolfbana, basketplan och innebandybana.
Inomhus fanns ett stort lekrum för de lite yngre och ett stort spelrum med biljard och bordtennis för de lite äldre, pool och jacuzzi och t.o.m. en biograf där man själv kunde få välja från ett urval filmer! På gångavstånd från boendet fanns både en supermarket och en lokal bagare så varje morgon åt vi färskt bröd till frukost.Innan vi åkte hem sista dagen tog vi en tur ner till hamnen i Bönnerup Strand. Här var det jättemysigt och bara några helger senare skulle det anordnas hamnfest. Vi avslutade vår vistelse med en god glass i hamnen.


Båtresan hem gick återigen med Stena Nautica från Grenå till Varberg. Även denna tur hade jag förbokat lunch i restaurang Food City. Det bjöds på både kall och varm buffé för stora och små med rätter som rostbiff, sill, varm och kall lax, kycklingklubba, köttfärssås med spagetti och massor av annat gott. Barnen tyckte dock att efterrätten var godast när de fick äta så mycket mjukglass de orkade! :-)


Det var samma film, Home, som visades på hemvägen, men i caféet ombord finns det spel att låna om man vill få tiden att gå lite. Barnen lekte glatt i lekrummet och Nicke Nyfiken kom och hälsade på denna gången också.


Vädret var alldeles strålande och vi njöt av solen på däck. Ett perfekt avslut på en underbar semester!


0 kommentarer:

Skicka en kommentar