söndag 5 juli 2015

Semester i Danmark 2015 del 3 - Randers Regnskov!

På onsdagen var det riktigt ruggigt väder, mulet, jätteblåsigt och bara ca 11 grader! En perfekt dag att besöka Randers Regnskov! Vi hade blivit utvalda av Barnsemester.se att besöka anläggningen som testfamilj och prova på så mycket som möjligt.
Vi kom redan när de öppnade, allt för att kunna uppleva så mycket som möjligt. Anläggningen var uppdelad i 3 olika klimatzoner med regnskog, Sydamerika, Afrika och Asien, med ett speciellt område för olika ormar. Det fanns också ett område utomhus med bondgårdsdjur, getter, grisar och kor som man fick gå in till och klappa.


 
Det första som slog oss var hur vackert det var och hur otroligt nära djuren man faktiskt kom! Barnen var oerhört fascinerade över alla exotiska djur, apor, krokodiler, ödlor, fåglar, fiskar, ormar, fjärilar, fladdermöss och massor av andra arter! Det var inte så mycket folk och det var tur för om man är liten kan det vara svårt att se vid matningar och visningar. Vi fick vara med och se när man matade sjökor och barnen fick även några grönsaker att lägga i akvariet.Hela miljön var väldigt spännande med stentrappor, tempel, grottor, små stigar och hängbroar. Dock tyckte Nova att värmen blev lite påfrestande efter ett tag och det blev lite jobbigt. Hon hade inte riktigt tålamod i värmen att lyssna till visningen av spindlar och ormar som ju gjordes på danska och det blev trångt när alla barn ville komma fram. Men närheten till djuren var det som barnen absolut tyckte var häftigast, fladdermöss som flög runt huvudena, fjärilar som landade på axlarna och ormar som stack fram sina huvuden under buskarna.
Runt 12:30 tog vi en paus och passade på att äta i restaurangen. Barnen åt fransk hotdog och vi vuxna åt hamburgare, mycket gott tyckte alla. Därefter gick vi ut, till den danska djurparken som det kallades. Här fanns en lekpark alldeles i anslutning till jaguarernas hägn. Man kom alltså även dessa majestätiska djur riktigt nära! Vi hade turen att se när de blev matade och det tyckte Fanny var det bästa under besöket!Vi gick vidare längs en spång som tog oss till en utomhusscen där man har fågeluppvisning med örnar från och med juli, så dessvärre fick vi inte uppleva det. Här fanns också bondgårdsdjuren som barnen mer än gärna gick in till och klappade.En väldigt stor lekplats fanns också, med utrymme för egen fantasi och vattenexperiment. Även en hinderbana som riktade sig till de lite äldre barnen till Fannys förtjusning och Novas förtret. Linbanan tyckte båda dock var väldigt rolig! Det var ju väldigt kallt just denna dagen, annars hade man kunnat tillbringat mer tid ute. Vi avslutade dagen med ett besök i den stora souvenirbutiken där barnen valde varsin t-shirt som minne.
Hela familjen var mycket nöjda och tyckte Randers Regnskov var väldigt spännande! Vi spenderade inte riktigt en heldag här, men det kan man absolut göra. Det bästa var närheten till djuren, det var alla överens om. Även om det inte var mycket folk när vi var där, var det lite trångt på sina ställen och svårt att få bra sikt vid matningar och visningar.
Vi kommer väldigt gärna tillbaka till Randers Regnskov, ett riktigt spännande äventyr för hela familjen!
 0 kommentarer:

Skicka en kommentar