torsdag 28 juli 2011

Boktips i Göteborgsmiljö!

Jag älskar att läsa böcker!!! Får jag en stund över sätter jag mig gärna med en god bok. Läser det mesta, romaner, självbiografier och självklart, deckare! Just nu ha jag syltat in på deckare i Göteborgsmiljö. Tycker att det är roligt att känna igen sig och få en bild i huvudet av var handlingen utspelar sig. Och som den skärgårdsbo jag är läser jag naturligtvis Camilla Läckberg och Ann Rosman, men det finns några riktigt bra författare som inte är så välkända. Ramona Fransson är en av dem. Hon skriver deckare som utspelar sig i Göteborg med omnejd. Huvudpersonen, en gammal luttrad kriminalare vid namn Greger Thulin, bor i Skärhamn, men arbetar i Göteborg. Lättlästa böcker med ibland lite ovanliga slut!
En annan heter Peter Gissy. Han har dels skrivit om en läkare på Sahlgrenska, Robert Krüger, som av olika anledningar blir inblandad i polisutredningar, dels om en kriminalreporter, Kent Mortland. De senare böckerna går lite djupare in på huvudpersonen och dennes privatliv vid sidan av huvudstoryn. Peter har också skrivit populära barnböcker om X-ligan.
Den tredje författaren, som skriver deckare i Göteborgsmiljö, heter Inger Jalakas. Hennes huvudperson är en kvinnlig, homosexuell kriminalare vid namn Margareta Nordin. Dessa böcker är också mycket lättlästa och spännande och passar perfekt i hängmattan en solig sommardag! Inger skriver också härliga barnböcker om "Min modiga mormor". Och man behöver ju faktiskt inte köpa alla dessa böcker! Biblioteket har allt och finns inte exemplaren där du bor, kan man smidigt beställa, antingen på plats, eller via gotlib.goteborg.se. Visste ni att man även får låna film på biblioteket, helt gratis! Helt nysläppta filmer! Har senast lånat filmen om Cornelis och Änglagård 3. Eller varför inte en komedi som Due Date?

Inger Jalakas: http://www.jalakas.se/deckare.php

Peter Gissy: http://www.petergissy.se/hem.html

Ramona Fransson: http://www.bokus.com/cgi-bin/product_search.cgi?authors=Ramona%20Fransson

    

3 kommentarer:

  1. Lofty bye, considerate alternative other :)

    SvaraRadera
  2. Obedient bye, sentimental chum :)

    SvaraRadera
  3. Lofty bye, considerate alternative other :)

    SvaraRadera