söndag 4 september 2016

Bloggresa till Nordjylland del 6 - Fårup Sommerland!

Alltså, vädret på den här resan kunde vi verkligen inte klaga på! Solen sken hela tiden, inte en regndroppe på tre dagar, och mellan 25-30 grader varmt mitt på dagen!
Fårup Sommerland öppnade redan 1975 och jag minns att jag själv varit här någon gång som barn. Vid öppningen på sjuttiotalet bestod parken av trampoliner, hästar, skjutbana, kanoter och cykelbåtar. Idag är parken en kombination av vilda berg- och dalbanor, vattenland och en massor av andra familjevänliga aktiviteter, såsom barntivoli, lekplatser och hinderbanor.

 


Vi fick ungefär 1½ timme i parken första dagen och efter en god natts sömn på Hotel Fårup, tillbringade vi ytterligare ca 2½ timme i parken innan det var dags för hemfärd. Dessvärre öppnade inte vattenlandet förrän vi åkt, men jag hoppas att vi kommer tillbaka snart och kan testa det då.
Parken är otroligt vackert belägen, mitt i skogen, och området motsvarar hela 55 fotbollsplaner! Miljön är helt underbar, med dammar, små vattenfall, lummiga ängar och massor av olika ställen där man faktiskt kunde slå sig ner för picknick helt ensam! Stämningen är familjär och lugn, vi var ju på plats en vardag och skolorna hade börjat, så det var väldigt lite folk. Det var inga köer till attraktionerna och Nova kunde flera gånger sitta kvar och åka flera turer efter varandra!

Många av personalen i parken består av äldre, i pensionsåldern. Alla får vid anställning bl. a. genomgå en utbildning i service och bemötande och personalen inger ett lugnt och förtroendegivande intryck och är mycket noga med säkerheten. De ler hela tiden och önskade oss alltid en trevlig åktur och välkomna tillbaka.


Det som jag tycker mycket om är att det finns så stort utrymme för egen lek! Studskuddar, trampoliner, flera stora lekplatser, små karuseller, sandlådor, grävskopor, klätterställningar för alla åldrar och en jättestor hinderbana för lite äldre barn! Det finns massor av platser att sitta för egen medhavd mat och tillgång till grillar, men för dem som vill köpa mat på plats finns det även flera ställen som serverar lättare rätter och några större restauranger.
Novas favoritattraktioner blev Snurrträdet, Ekentornet och Skogssuset. Ingen av dessa åkte hon dock själv. Hon är inte så förtjust i stora berg- och dalbanor, även om hon har längden inne på flera. Hon åkte dock Piggsvinet som är en mindre berg- och dalbana för de lite yngre.
Fårup Sommerland är sannerligen en underbar park och vi längtar redan efter att få komma tillbaka!


Ett enormt stort tack till alla inblandade på denna fantastiska resa, Skallerup Seaside Resort, Hotel Fårup och såklart VisitDenmark som gjorde allt möjligt! Både jag och Nova har fått underbara minnen för livet och har många härliga stunder att se tillbaka på i höstmörkret!

Stort tack också till alla fina bloggare med barn:

Malin - Fnulan
Åse - 56 kilo
Jennifer - Fru Reinhold
Desirée - Larsens Liv


0 kommentarer:

Skicka en kommentar