måndag 20 juni 2016

En fantastisk dag på Kolmården - del 1!

Men alltså, vilken dag vi hade igår! Den innehöll verkligen allt, strålande väder, farliga djur, fantastiska uppvisningar och nya vänner!
I lördags eftermiddag styrde vi kosan mot Norrköping för att vara på plats i Kolmården direkt när djurparken öppnade på söndagen. Vi hade blivit inbjudna till ett bloggevent och ett besök på Sveriges finaste djurpark ville vi absolut inte missa!


Redan på hotellet kvällen innan, träffade vi Terese Engqvist och hennes härliga familj. Av en slump träffades vi även utanför entrén till Kolmården och det blev att vi hängde ihop hela dagen. Det är en av många fördelar med att blogga, man träffar så otroligt många trevliga människor, och med vissa stämmer allt direkt! Både vuxna och barn fann varann och hade superkul!


Dagen började med att alla bloggare med familjer träffades i Lagunen för lite fika och information. Marknadschefen Mattias Zingmark och PR- och informationsansvarig  Helena Axelsson hälsade oss välkomna och berättade lite om parken och framför allt om satsningen på Bamses Värld och deras värsting till berg- och dalbana, Wildfire, som har premiär i år. Dessvärre var premiären uppskjuten några dagar på grund av tekniska problem.
Kolmården är Nordens största djurpark och syftet är bland annat bevara utrotningshotade djurarter, forskning och sprida kunskap om hur vi människor kan leva i balans med djur och natur. Förra året slogs besöksrekord med över 700 000 besökare!


Utöver fika fick barnen också varsin fin goodiebag med ett Bamse mjukdjur, två Bamsetidningar och en Bamsebok. Till alla barns förtjusning dök Skalman och Bamse själv upp för att hälsa och kramas!
Efter fotografering var det sedan äntligen dags att ge sig ut och upptäcka parken! Vi började med att se Kapten Sjösjuks Sälshow, en uppvisning med sälar och sjöbjörnar där kontentan var att man inte ska skräpa ner i naturen. Vi passade på att ta lite roliga foton tillsammans med piraterna i showen.
Vi gick vidare med att se delfinshowen Life. Vi inbjudna bloggare hade reserverats platser till showen klockan 13, men på grund av tekniska problem (återigen), fick vi bara en liten specialversion. Efter lite mat i magen, gick vi dock tillbaka för 14-föreställningen och då funkade allt perfekt! Fantastisk show, där fokus även här låg på miljöförstöring och vad det gör med våra djur och vår natur.

Men dagen hade bara börjat och vi hade massor kvar att upptäcka! Mer om vår fantastiska dag på Kolmårdens djurpark kommer i nästa inlägg!
1 kommentar: