tisdag 21 juni 2016

En fantastisk dag på Kolmården - del 2!

Efter delfinshowen var alla sugna på att upptäcka mer av parken och testa lite attraktioner! Lämpligt nog ligger berg- och dalbanan Delfinexpressen i närheten av delfinariet så där startade vi! Barnen älskade den och sprang runt och åkte den flera gånger i rad innan vi tyckte det var dags att gå vidare.


Man hinner inte upptäcka allt som Kolmården har att erbjuda på endast en dag, så vi bara måste komma tillbaka snart! Men en sak som stod på vår "måste-lista" var Safari. År 2010 besökte vi Kolmården och då kunde man köra med bil igenom safariparken. Detta har man nu tagit bort och ersatt med en fantastisk åktur i gondoler, högt över trädtopparna. Turen är välplanerad och man åker precis ovanför de vilda djuren. Samtidigt kan man lyssna på en inspelad guide som berättar om de djur man ser. Hela åkturen tar cirka 30 minuter och den får man verkligen inte missa!
Vi promenerade vidare genom parken och stötte på alla möjliga fantastiska djur längs vägen.Vid aporna var vi bara tvungna att stanna för en god glass i skuggan.De sista timmarna spenderades i Bamses Värld, som byggdes om totalt förra året. I år fyller Bamse 50 år och det firas på Kolmården med en ny attraktion, Skalmans Luftballonger.

Bilder: Terese Engqvist

Hela Bamses Värld är som att kliva rätt in i Bamseland med Farmors hus på Höga Berget, såklart Lille Skutts, Skalmans och Bamses hus, men också ett torg med restaurang och butik. Till och med Bamses båt Viktoria finns på plats som åkattraktion. Annars var det Godiståget, ytterligare en berg- och dalbana, som blev barnens favorit. Visste ni förresten att Bamse officiellt bor i Kolmårdens djurpark?


Bilder: Terese Engqvist


Vi avslutade dagen med Farmors goda köttbullar, och drog oss sedan motvilligt mot utgången. Men såklart ville inte barnen lämna parken utan ett minne och i butiken vid entrén fick de välja något att ta med hem. Nova valde en afrikansk trumma och Fanny valde tre fina kuddar att ha på sin säng.

Bild: Terese Engqvist

Ett enormt stort tack till Kolmården för en alldeles fantastisk dag! 
Vi hoppas så att vi får möjlighet att komma tillbaka även nästa år!
1 kommentar: