torsdag 15 januari 2015

Tre veckor sedan.......

...så längesen är det jag bloggade! Det blev tydligen ett uppehåll, även om det inte var planerat så! Ledsen för detta, hoppas att ni är med mig igen!
Mycket har såklart hänt, men tänker inte gå in på detaljer. Familjen avslutade 2014 med att åka till Stockholm för att se publikgenrepet av Trollkarlen från Oz på Berns. Föreställningen var helt fantastisk med underbar musik och bra skådespeleri av bl a Pernilla Wahlgren och Ola Forssmed. Nova, som fyllde 4 i oktober, blev lite trött på slutet, föreställningen var ca 2½ timme lång med paus, men annars tyckte även hon att den var superbra. Det finns fortfarande chans att se föreställningen, den spelas på Maximteatern även i februari.

En av producenterna, Anna Norberg, hälsade oss välkomna!

Vi tillbringade två nätter i Stockholm, på mysiga Elite Hotel Adlon, bara 5 minuters promenad från Centralstationen. Ett litet, men jättefint hotell, med väldigt god frukost. Rekommenderas varmt.

Barnen i bäddsoffan, med egen tv och trapphuset i det anrika hotellet!

Eftersom Fanny lätt blir åksjuk, flyg vi till Stockholm via Bromma. Väldigt smidigt, med flygbussen alldeles utanför, som tog oss in till centrala stan på 20 minuter. När vi flög hem, var Oscar Zia med på samma plan till Göteborg och Fanny bad om en bild, som hon såklart fick. Oscar skulle uppträda på tv dagen efter, i Lasse Kronérs uppesittarprogram dagen före julafton.

Fanny, mycket lycklig med idolen Oscar Zia!

Julen kom och gick, den första för oss i Onsala. Allt var lugnt och skönt. Nyår tillbringade vi hos goda vänner på Donsö, tillsammans med två andra familjer, också den kvällen var lugn och mycket trevlig.


Under jullovet besökte jag och barnen också utställningen Loranga! Loranga! i Kungsbacka Kulturhus. Det var verkligen jätteroligt och barnen lekte i flera timmar. Utställningen är helt gratis och pågår till den 25 januari.

Barnen lekte i timmar!

Bland massa tigrar och Nova provligger Dartanjangs säng!

Nu har vi kommit en bit in på det nya året, mina studier går vidare och tar otroligt mycket tid, vilket tyvärr kommer märkas i bloggen. Avslutade förra terminen utan några underkända tentor, i själva verket har jag faktiskt fått VG på alla jag gjort hittills. Nu blir det dock bara tuffare och tuffare, men mitt mål är att klara alla tentor och arbeten. Har kollat lite på terminsplaneringen och det ser ut att vara nästan 1 tenta i veckan, den första redan nu på onsdag, i morfologi...... Säger inget mer.....
Ny bil har det också blivit, en grå Peugeot 307 från 2006 med sportpaket, skinnklädsel och automat, helt underbar!
Vi har som traditionen bjuder även i år besökt Disney On Ice i Scandinavium! Som vanligt en helt magisk föreställning med bl a Frost! Barnen älskade det!
Fanny fortsätter att rida och längre fram, om några veckor, kommer Nova börja dansa med Funky Kidz. Det blir hennes första aktivitet.
På lördag fyller Fanny 9 år, herregud vad stor hon blir! Släktkalas väntar och nästa lördag kväll ska hon ha filmkalas för tjejerna i klassen.
Imorgon tänkte jag visa er lite av vad flickorna fick julklapp och vad Fanny kommer få i födelsedagspresent. Lite tips på presenter helt enkelt!

Ha en fin kväll!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar