söndag 25 januari 2015

Fannys filmkalas!

Igår kväll var det äntligen dags för Fannys filmkalas! Som hon längtat! Hela familjen hjälptes åt med förberedelserna, duka bordet, blåsa ballonger, hänga upp dekorationer, packa popcorn- och godispåsar och såklart, till sist, rulla ut röda mattan och tända marschaller!


Efter att de 14 flickorna anlänt och överlämnat sina presenter till Fanny, var det dags att sätta sig till bords. Tyckte att det var lättast att bjuda på korv med bröd till så många och det tyckte Fanny också. Ljudnivån på alla de 16 tjejerna var hög kan jag säga! Bordet var dukat med filmtema, med bl a  detaljer som konfetti i form av stjärnor, filmklappor, filmkameror och filmrullar och bordsplacering med guldstjärnor stående på tallrikarna. I princip alla dekorationer till kvällen kom från Partytajm.seNär alla ätit färdigt gick de in i vardagsrummet för att Fanny skulle öppna sina presenter. Hon hade förberett genom att skriva alla gästers namn på lappar som hon sedan drog och det namn som lästes upp fick ge sin present. Hon fick många fina presenter, bl a loombands, smycken och annat pyssel.


Sedan var det dags för lite efterrätt, supercoola och goda cupcakes från Cupcake Time i Göteborg! De var verkligen uppskattade med jättefina dekorationer som följde kvällens filmtema. Fanny hade valt, vaniljmuffins med smarties-fyllning och toppad med vit choklad.
Cupcake Time ligger på Lilla Risåsgatan 25 i Göteborg och jag kan varmt rekommendera ett besök hos dem! Utöver beställningar på cupcakes och tårtor, kan du även komma hit för möhippa, barnkalas, kurser, andra events eller bara ta en fika!
Som sig bör när man ska se film, måste man ju ha en biljett. Vi hade lagt ut en biljett på allas tallrikar och när alla ätit färdigt sin cupcake, ställde de sig på en lång rad för att gå upp för trappan.


I öppningen till allrummet hade vi hängt upp ett draperi i form av stjärnor, filmkameror och filmrullar. De fick gå igenom, jag rev deras biljetter och de fick varsin påse popcorn, som vi placerat i ett litet ställ precis innanför. Nedanför sofforna hade vi lagt ut massor av kuddar och två saccosäckar, så alla hade gott om plats framför tv:n. I taket hade vi hängt ballonger med filmrullar på.


Filmen de såg var Spy Kids. Det var inte många som sett den tidigare, så alla satt intresserat framför tv:n tills filmen var slut och så även kalaset. När tjejerna gick fick de med sig varsin godispåse, guldfärgade såklart! :-)Det var en mycket glad, nöjd och trött Fanny som gick och lade sig igår kväll. Även Nova var med hela vägen, men det tog inte många minuter efter att hon lagt huvudet på kudden innan hon sov.
Själv mådde jag inget vidare när gästerna gått. Halsen gjorde väldigt ont, huvudet dunkade och jag kände att förkylningen var på väg. Sovit dåligt inatt, men idag har jag ändå varit tvungen att plugga. Har ett nytt psykologiarbete som ska lämnas in på fredag.
Men imorgon är en annan dag och då väntar ett efterlängtat bloggevent efter skolan!4 kommentarer:

 1. vilken superroligt och festligt kalas! Letar inspo till min sons filmkalas om 2 veckor och här fanns ju allt :-)
  får jag fråga vilken tid ni hade kalaset? På kvällen? Vi funderar på 16-19 på en lördag. Vill att det ska vara mörkt när filmen visas. :-)

  ha det fint
  //Micaela

  SvaraRadera
 2. Hej Micaela!

  Vi hade kalaset mellan 17:30-20:00 en lördagskväll. Det var bra, men det drog ut lite på tiden. Det var 15 gäster och paketöppningen tog lite längre tid än beräknat.
  Sedan fyllde Fanny 9 år, vet inte hur mycket din son fyller, men ju äldre de är, ju senare kan man ju förlägga tiden!

  Kram!
  //Sandra

  SvaraRadera
 3. Tack för ditt svar. Min son blir 7 år och vi kommer ha 10 gäster. jag tänker mig 16-18.30 så gör det ingenting om det drar ut på tiden till ca 19. :-)

  //Micaela

  SvaraRadera
 4. Hej! Vi ska ha vårat filmkalas från Partytajm i slutet på mars. Ska bli riktigt skoj! Men har en fråga. Vart fick du tag på biljetterna? :)
  Kram!

  SvaraRadera