tisdag 4 december 2012

Oro och ångest, vik hädan!

Kunde inte skriva igår, oron var för betydlig, tröttheten för stor.
H åkte redan klockan 04:50 på morgonen till Stockholm i jobbet, och som vanligt när jag är ensam med barnen över natten kommer oron.... Nova, som är så otroligt orolig på nätterna, hade sovit fantastiskt gott natten till igår. Hon sov ju inte alls under söndagen. Jag berättade för personalen på dagis att det nog är dags att dra ner lite på sömnen på dagen, men att hon kanske behöver sova lite när hon är där eftersom det går åt mer energi än hemma.
Jag hämtade en pigg och glad Nova på eftermiddagen igår, hon hade sovit lite mer än en timma. Men det visade sig vara för mycket trots allt..... Natten till idag blev inte rolig..... Hon började redan vid 22:30 att skruva på sig och vid 01:30 var hon klarvaken. Det skulle hon förbli fram till ca 04:00..... Och ensam som jag var, försökte jag bara hålla oron och tröttheten i schack och längta efter morgonen. Det är tur att Fanny är så pass gammal och snäll, hon hjälper mig så bra när jag är ensam!
När jag kom och hämtade Nova på dagis idag, hade hon inte sovit alls under dagen! Hon var lite hängig kanske, men vid gott mod! Både eftermiddagen och kvällen gick bra, hon åt kvällsmat och somnade gott vid 19:30. Det verkar helt klart som det är dags att skippa sömnen på dagen, även på dagis! :-)
Puh, nu var det över för den här gången. Tänk att det ska vara så jobbigt och väcka så mycket känslor när jag ska vara ensam med barnen?
1 kommentar:

  1. Vad jobbigt det låter. Jag kan vara likadan ibland när min man jobbar natt. Men vad är du orolig för? Själv är jag nåt så galet mörkrädd, låter urtramsigt men så är det.
    Kram

    SvaraRadera