torsdag 15 juni 2017

Gdansk Zoo!

Vi sa hej då till familjen Engqvist för ett par timmar och fortsatte äventyret i Gdansk med att åka till zoo. Djurparken ligger mellan Gdansk och Sopot, är en av de största i Polen och grundades 1954. Invånarna i Gdansk bidrog mycket till att parken uppstod med ideellt arbete och de första djur man visade upp var skänkta av Gdanskborna själva! De hade med sig kaniner, hamstrar, marsvin och flera andra djur och av polska sjömän fick man också många små och exotiska djur.


Idag kan man se massor av olika djurarter från nästan hela världen såsom elefant, lejon, tiger, puma, leopard, krokodil, känguru, flodhäst, giraff, zebra, pingvin, apor och massor av andra djur! Parken ligger i en stor dal som är omgiven av skog och det var underbart att strosa runt och bara njuta av naturen och höra läten från olika djur. Miljön kändes fridfull och det var oerhört grönt och lummigt.
Vid ingången och på olika ställen runt om i parken finns kartor utsatta, där man enkelt kan orientera sig och hitta de djur man vill se. Vid ingången finns också möjlighet att hyra skrinda, vilket Nova uppskattade.Både Fanny och Nova älskar djur! Båda tyckte framför allt att det var riktigt roligt att se djur som man vanligtvis inte ser i svenska djurparker, såsom puma, dvärgflodhäst och känguru, men också sandkatt, vanlig genett och flera olika spännande fågelarter, t ex condor och havsörn.
Efter att ha tillbringat eftermiddagen på Gdansk Zoo var det dags att ta sig till hamnen och Stena Spirit som väntade på att få ta oss hem till Sverige igen.Glöm inte att kolla in vloggen från Gdansk Zoo! Klicka här!
Vad är det egentligen Nova tycker är så äckligt?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar