onsdag 14 juni 2017

Gamla Stan i Gdansk och handgjorda karameller!

Efter att ha vaknat utvilade i de sköna sängarna på Hotel Molo var det dags för frukost. Bröd, flingor, yoghurt, korv, frukt och massor av annat gott stod framdukat och väntade på oss. Vi åt med god aptit innan det var dags att checka ut och ta farväl av Sopot för den här gången.Vi körde söderut mot den vackra Hansastaden Gdansk som är en av Polens största och äldsta städer! Där parkerade vi strax utanför Gamla Stan och promenerade över en bro till den stora gågatan Dluga med sina otroligt vackra och pampiga byggnader och myllrande folkliv. Gdansk har massor av spännande att erbjuda, kolla in lite tips här, och nästa gång står bl a ett besök på ett av alla mikrobryggerier på to do-listan!Förutom att bara strosa och insupa den härliga atmosfären, var vårt mål den mysiga lilla karamellbutiken CiuCiu, där man kan handla färggranna, handgjorda karameller och se hur tillverkningen går till. Dessvärre fick man inte filma detta.
Självklart handlade vi, både till oss själva och till vänner. Det fanns verkligen en smak för alla, flera med söta små figurer och symboler.
Till lunch blev det pizza på en av alla trevliga restauranger som kantar Dluga och det var mysigt att sitta på uteserveringen, vila fötterna lite, äta gott och titta på alla förbipasserande. Mätta och fyllda med ny energi, delade familjerna på sig. Vi åkte för att besöka Gdansk Zoo och familjen Engqvist skulle testa på Escape Room i Fun Arena och därefter shopping i Centrum Riviera, ett av Polens största köp- och nöjescentrum.Vloggen om besöket i Gdansk med karamellbutiken CiuCiu hittar ni om ni klickar här!
0 kommentarer:

Skicka en kommentar