måndag 26 oktober 2015

Halloween på Liseberg!

I år har Liseberg, för första gången på 15 år, skapat en ny säsong, Halloween på Liseberg! Under hela höstlovet kan man besöka parken, som är klädd i en helt annorlunda skrud. En höststorm har dragit fram och förvandlat Liseberg. Omkullvälta träd, drivor med höstlöv, mängder av halm, över 30 fågelskrämmor, 200 paraplyn och 10 000 pumpor gör parken väldigt speciell och otroligt vacker!
Jag och familjen var igår, tillsammans med 13 andra familjer, inbjudna att få uppleva parken. Vi träffades allesammans vid 12:00 på Lisebergs Wärdshus där alla fick åkband. Alla var jättenyfikna på att se parken.
Vi gick först till Kaninlandet. Överallt fanns massor av pumpor, halm, träd och paraplyer. Efter att ha åkt några attraktioner ville Nova, som precis blivit 110 cm lång, absolut testa JukeBox och Slänggungan. Oj, vad hon skrattade och skrek! :-)
Klockan 14:00 gick vi till Kvarnteatern där en ny rolig kaninföreställning spelades - Bus eller godis. Vi såg ju sommarens föreställning och det var samma karaktärer, som barnen kände igen. Speciellt Nova tyckte att den var jätterolig!


Lagom till att föreställningen var slut, var det dags för godisregn. Det var en hel del folk och det var trångt och svårt att komma fram. Fanny lyckades fånga lite godis, men det var svårare för Nova. Som tur var gick personal sedan runt och delade ut lite godis istället, vilket var mycket bättre och resten av veckan kommer man att göra så.
Klockan 15:00 samlades vi som vågade vid Dockkabinettet, ett av Lisebergs tre nya skräckhus. Jag var lite tveksam först om jag skulle våga, men tänkte "nu eller aldrig"! Stackars Jennifer, jag måste ha klämt sönder handen på henne därinne! :-) Det var läskigt, men hanterbart.
Spökhusen öppnar från och med nu varje dag kl 13:00. Rekommenderad ålder är 11 år och man måste vara minst 140 cm lång. Ett tips är att förboka biljetter till spökhusen via webben, de går åt fort!


Efter att ha strosat runt och myst i parken ytterligare några timmar, var det dags att samlas i Wärdshuset för middag. Det var väldigt vackert uppdukat för oss på andra våningen och alla tyckte var skönt att komma in i värmen.
Vi vuxna bjöds på helstekt butternutpumpa, smörstekt ekskivling från Östragärdegård, svartkål i whiskeycheddarsås och rostade pumpakärnor. Till efterrätt fick vi en pumpabakelse i mandelmassa. Maten var helt fantastisk god!Barnen bjöds på fingrar med naglarna kvar (wienerkorv), potatismos som smakar ormgift (grönt) och spökblod (ketchup). Deras efterrätt bestod av en blodtörstande vampyrspindel som fastnat i sitt eget nät (chokladmousse med sockervadd). Båda flickorna älskade det!

Alla dessa rätter går att avnjutas på Wärdshuset under veckan.

Mätta och belåtna gav sig några av familjerna återigen in i parken, men efter kl. 17:00 är den inte lika "barnvänlig" längre. Spöken stryker omkring och läskiga ljud hörs i mörkret. Vi beslutade att åka hem med våra trötta och lyckliga barn. Med oss fick vi en jättefin goodiebag.


Jag kan absolut rekommendera ett besök till Halloween på Liseberg under höstlovet! Otroligt roligt och framför allt väldigt vackert! Stort tack till Liseberg och Jennifer för att vi fick komma och uppleva parken tillsammans med er!

1 kommentar: