söndag 1 november 2015

Peter Pan - härlig barnteater!

Vi vaknade upp idag i ett gråmulet Onsala. En riktigt bra dag att gå på teater helt enkelt!
Kungsbacka Teater visas det flera gånger per år barnföreställningar med för barnen kända figurer. Förra hösten såg vi Djungelboken, se inlägg här, och idag var det dags att se Peter Pan! Föreställningen var rekommenderad från 5 år. Tyckte inte den var så läskig, kan snarare tänka mig att man behöver vara minst 5 för att förstå vissa delar av dialogen.Är verkligen roligt att se sådana här föreställningar nu när barnen är lite större och just Peter Pan tyckte båda flickorna väldigt mycket om! Teatern blandades med sång, musik och dans i en lagom blandning och föreställningen inkluderade både spänning, humor och allvar. Peter Pan var i två akter med 20 minuters paus, totalt cirka 1 tim 45 minuter. Efteråt fanns ensemblen på plats i foajén för att möta publiken. Nova ville bara gå fram till skådespelerskan som spelade Wendy, hon var lite avvaktande till de andra rollfigurerna och ville bara betrakta dem lite på avstånd.
Svensk Barnteaters hemsida kan ni se vilka olika förställningar som är ute på turné och om de kommer till just din stad.


Ännu en vecka att lägga till handlingarna och imorgon börjar min tredje vecka på praktiken. Kommande veckan bjuder dessutom på flera spännande möten, så är du bloggare och bor i Göteborgsområdet ska du hålla ögonen öppna. Eventplaneraren i mig har krupit fram igen... ;-)

2 kommentarer:

 1. Hejsan!
  Hittade din blogg via bloggande mammor och fastnade, så att säga, helt i min smak!
  Mysigt med barnteater, vi har varit rätt så dåliga på att gå på det med våra barn, men har en farmor som varit/är desto flitigare att ta med barnen på det.
  Blev lite nyfiken på bloggeventet, bloggar ju själv och gjort sedan 2007, på olika plattformer och trivs mycket bra med det och de få event jag varit har varit så trevliga så det är jag gärna med på fler ggr :-)

  Ha en fin vecka!
  /Nazima

  SvaraRadera
 2. Jag, om någon, är bloggare i din närhet! Vad har du för spännande på gång? =P

  Kramar Johanna
  www.rosabubbla.se

  SvaraRadera