lördag 10 oktober 2015

Hotel Royal - en riktig pärla mitt i stan!

Mitt i centrala Göteborg, på Drottninggatan, ligger ett alldeles underbart hotell. Hotel Royal är Göteborgs äldsta hotell med anor från 1852!


Redan i entrén slås man av historiens vingslag med en takmålning som är så vacker att man tappar andan! Den pampiga marmortrappan med handsmidda räcken i jugendstil och det fantastiska klinkergolvet från sent 1800-tal gör att man blir stående och bara häpnar. Allt är otroligt skickligt välbevarat.Doften av nybryggt kaffe och hembakad kaka sprider sig i lobbyn och möblemanget riktigt inbjuder till att man vill slå sig ner med en tidning, nästan precis som hemma.
Hotellet har 77 rum varav flera är enkelrum och en mysig innergård. Det är ett av få hotell som fortfarande är privatägt och drivs utan kontroll av de stora kedjorna. Man har till och med ett eget tvätteri, beläget i hotellets källare! Det finns ett trettiotal anställda och all personal är oerhört trevlig och hjälpsam. Man märker att god service och nöjda gäster är mycket viktigt och det lyckas man sannerligen med!Jag och H tillbringade en natt i ett av hotellets vackra tornrum, de finns 3 stycken totalt. Dessa rum är 20-25 kvm stora, med högt i tak, stuckaturer och kristallkrona. Alla rum på hotellet är smakfullt inredda och inga ser likadana ut.
När vi hade ställt in våra väskor, gick vi ner i lobbyn för att dricka kaffe. Allt är inrett för att man ska få känslan av "hemma" och hotellet har många återkommande resenärer just på grund av detta, speciellt de som reser mycket i sina arbeten.
Det finns ingen restaurang på hotellet, men det är inget man saknar som gäst, det finns massor av restauranger och caféer alldeles runt hörnet. Det finns dock en mindre meny att välja från om man skulle vilja ha något ätbart. Däremot ingår en fantastisk god frukost i rumspriset. Äggröran var otroligt god, gjord på ägg från frigående höns i Jörlanda, inte långt från Göteborg.
Det vackra porslinet är helt nytt och speciellt framtaget för Hotel Royal. Dekoren går i stil med golvet och den fina takmålningen i entrén.
Hela hotellet genomsyras av en "röd tråd", att bevara det gamla och få känslan av "hemma". Maten tillagas på plats, hembakat, eget tvätteri och gamla hederliga fina nycklar till rummen, istället för dagens moderna nyckelkort. Hemtrevligt, mysigt och otroligt vackert!
Hotel Royal´s hemsida kan man läsa mer och klicka här för fler fina bilder!


Missa absolut inte detta underbara hotell nästa gång du planerar en resa till Göteborg, och varför inte unna dig lite extra lyx genom att boka ett av hotellet fantastiska tornrum!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar