torsdag 1 oktober 2015

Veckans barnbokstips - Snipp och Snopp - Lika eller olika!

De senaste inläggen här i bloggen har ju handlat om böcker. Och jag hade ju med mig en del böcker hem från Bokmässan i helgen...
Till Nova hade jag med mig boken Snipp och Snopp - Lika eller olika, skriven av Tony Cronstam, skaparen av bl.a. seriefiguren Elvis. Novas första reaktion var: "Åh, ja!! Det är ju Snipp och Snopp!!" Hon blev med andra ord jätteglad!
Boken är verkligen helt underbar, med riktigt skojiga illustrationer. Men undermeningen i boken är ju att det inte spelar någon roll om man är pojke eller flicka eller hur man ser ut, alla människor är lika bra och lika mycket värda!


Tony Cronstam skriver och ritar med glimten i ögat, på ett lättsamt sätt så att ett barn förstår. Nova fyller 5 år om några veckor och i den här åldern väcks nyfikenheten och upptäckten om att vi ser olika ut. Vi vuxna har en tendens att överdramatisera, medan det ur ett barns ögon bara är kroppsdelar som ser annorlunda ut beroende på om man är en flicka eller en pojke.


Både jag och Nova tycker väldigt mycket om boken och Nova vill läsa den om och om igen. Däremellan sitter hon och bläddrar i den själv!

Tack Tony Cronstam för en härlig bok, vi ser oerhört mycket fram emot fortsättningen! 

Japp, Nova är också proffs på grimaser! :-)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar