måndag 17 mars 2014

Förlossningsdepression - nu berättar jag för första gången allt!

För åtta år sedan drabbades jag av något jag aldrig trodde skulle hända mig. Förlossningsdepression. Jag har aldrig hymlat om min sjukdom, tvärtom har jag varit väldigt öppen, och har i och med det träffat andra i samma situation och funnit styrka i det! Att hålla allt inom sig, lida i det tysta och hoppas att det går över, tror jag är det sämsta man kan göra. Allt är så förknippat med skam att det är svårt att prata om, men jag tror att det är viktigt! Många kvinnor mår otroligt dåligt efter förlossning och man måste få veta att man inte är ensam, att det inte är ovanligt och att det finns hjälp att få!
Jag har nu för första gången, på åtta år, rannsakat mig själv och skrivit ner min historia. Fantastiska bloggerskan Meekatt har valt att publicera min berättelse på sin blogg, allt för att fler ska nås och förhoppningsvis finna styrka och kraft i att vi inte är ensamma!
Jag är nu helt frisk och också det är viktigt att komma ihåg, att man blir frisk! Mina barn är det bästa jag har och jag ångrar inte en sekund att jag fick dem!
Läs min historia här.

5 kommentarer:

 1. Har läst. Och precis torkat tårarna. Kram till dig ♥

  SvaraRadera
 2. Tack för ditt fantastiska inlägg <3

  SvaraRadera
 3. Det är så otroligt viktigt att det pratas om depression efter att man fått barn! En av mina närmsta vänner blev jätte "dålig" efter att hon fick sin första dotter, och jag som stod bredvid fattade ingenting. Det här var ju ingenting man "pratade" om. och jag kände ju inte alls så när jag fick mitt barn (hade bara äldsta då).

  Hon har även varit på tv4 och pratat om det här, hur dåligt hon mådde och att hon denna gång när hon fått en flicka till mått strålande. Men det har varit en tuff vägdit.

  SvaraRadera
 4. Ett vanligt och viktigt ämne som tyvärr av någon anledning dragit lite "tabu" över sig, vilket jag tycker är otroligt synd och hemskt eftersom det är så pass vanligt och viktigt att man får den hjälp man behöver. KRAM <3

  SvaraRadera