onsdag 12 februari 2014

Trollkarlen från Oz på Lorensbergsteatern!

Idag var äntligen Nova tillbaka på dagis! Hon nästan skuttade in genom dörren, så glad var hon över att få träffa sin vänner och älskade fröknar igen! :-)
Däremot ligger jag själv nerbäddad i soffan. Influensan har fått fäste ordentligt och jag kurar ihop mig med mitt te och hoppas att febern snart ger med sig. Kanske inte så konstigt att man åkte på det till slut, med tanke på att jag jobbat på Båtmässan de två senaste helgerna och verkligen träffat massor av människor! Redan i söndags kväll när jag kom hem började jag känna av värk i kroppen och frös.
Men på måndag morgon var det dags för arbete här på Donsö, där vi hade besök hela dagen av vår revisor så här i bokslutstider! Dessutom hade jag ju vunnit biljetter till föreställningen Trollkarlen från Oz hos Polarn o Pyret och vad gör man inte för sina barn?! Hostig och rosslig och med febernedsättande i kroppen, hämtade jag Fanny på fritids och vi åkte in till Lorensbergsteatern för att se den omtalade föreställningen med bl a Markoolio och Tobbe Trollkarl i huvudrollerna.
Och vilken tur att vi åkte! Vilken helt fantastisk föreställning det var! Både jag och Fanny var helt lyriska och självklart fick cd:n med musiken följa med hem! Skådespelarna var underbara och vi hade fått otroliga platser, i princip mitten och mitten på parkett, där vi såg perfekt!
Föreställningen var anpassad till 2000-talet vad gällde dialog och musik vilket bl a bidrog till barnens förtjusning! :-) Dessutom blandades olika svenska dialekter hej vilt! Fågelskrämman pratade östgötska, Häxan Wästan bred skånska, skådespelerskan som spelade Dorothy var från Uddevalla och såklart Markoolio och Tobbe Trollkarl med sin stockholmska.
Kulisserna var väldigt enkla, med en stor bok i bakgrunden som det bläddrades i för att gestalta olika scenerier och platser, med det gjorde absolut ingenting! Allt annat var så otroligt bra!
Fanny ville inte att föreställningen skulle ta slut! Så har ni möjlighet att gå och se den här föreställningen så kan jag mycket varmt rekommendera den! Det står att den är från tre år, men tror nog att barn från fem år har störst behållning.
Föreställningen är just nu ute på turné, kolla här om de kommer till just din stad!

Bilden är lånad från Aftonbladets hemsida!


Tusen tack till hela ensemblen och Polarn o Pyret för ett minne för livet!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar