onsdag 1 januari 2014

Årskrönika 2013!

Ytterligare ett år är till ända och 2013 är ett år jag mer än gärna lägger bakom mig!
Året blev inte alls vad jag hoppats på, året då allt skulle falla på plats, året jag skulle blicka tillbaka på och minnas med glädje. 2013 blev istället året med många personliga tragedier och orosmoment, dödsfall och sjukdom. När både jag själv och min pappa var nära att mista livet under 2012, läs om det här, behövde jag verkligen ett år med lycka och glädje. Självklart fanns det stunder under 2013 som också var underbara, men när jag tittar tillbaka är det dessvärre de tråkiga ögonblicken jag minns främst.

Här följer en liten krönika, månad för månad:

Januari:
Årets första månad började med en sjuk Nova och även hennes mamma åkte på influensa.... Fanny fyllde 7 år och hade Monster High-kalas i Donsö IS klubbsuga och vi såg Disney On Ice i Scandinavium. Jag pluggade bokföring två eftermiddagar i veckan parallellt med jobbet och kände kände mig orättvist citerad av Vi Föräldrar.


Februari:
Nova fick sin första magsjuka för året, det skulle bli 7 totalt, och jag och Fanny såg genrepet av Melodifestivalen i Scandinavium. Besökte också Baby & Barn-mässan med bloggfrukost innan och massor av intressanta möten!


Mars:
Verkligen sjukdomens månad! Mars började med att jobbig förkylning och fruktansvärd hosta på Fanny. Jag började jobba hos Mgroup PR & Event med Girl´s Night Out i Göteborg och både Nova och jag hamnade på sjukhus för uttorkning efter att hela familjen åkt på en hemsk magsjuka!


April:
Började månaden med att återhämta mig hemma efter mitt sjukhusbesök. Barnen var på Cirkus Maximum utan mig. Men i april fyllde också H 40 år och vi kom iväg på en härlig getaway till stan med restaurang- och biobesök och övernattning på Scandic Rubinen och underbara Blogger´s Inn!


Maj:
Maj visade sig bli en helt underbar månad, kanske årets bästa! Trots att vi hade ett allvarligt sjukdomsfall i familjen, innehöll maj massor av glädjeämnen!
Vi åkte till Legoland tillsammans med mina föräldrar och jag besökte Loppi´s lunchevent i stan och vann ett wildcard till Bloggbussen 2013!
Girl´s Night Out i Göteborg blev en succé och så även Novas första kabaré på dagis!
Månaden avslutades med en långhelg med goda vänner i Stockholm och Bon Jovi konsert och med ett besök på Liseberg med familjen!

Juni:
Den första sommarmånaden började med fantastiskt väder, soligt och varmt! Jag och Fanny åkte på vår livs resa med Bloggbussen 2013! Träffade massor av fantastiska människor och fick flera nya vänner, både jag och Fanny!
Det var också skolavslutning, Fanny slutade förskoleklass. Midsommar tillbringades tillsammans med goda vänner. Juni avslutades med ett dödsfall.
 Juli:
Sommar och semester! Juli började med magsjuka på båda barnen igen, den fjärde. Resor blev det, till vänner och deras sommarstuga i Falkenberg och vår planerade sommarsemester till Stockholm, med Skansen, Gröna Lund och mycket mer!
Augusti:
Donsö Hamnfest och jag och H firade 5-årig bröllopsdag med ett besök på Liseberg, utan barn!
Fanny började 1:a klass. Jag åkte för tredje året i rad med på Mammabloggkryssning med Birka Cruises till Åland och årets konferensresa med jobbet gick till Vann Spa Hotell & Konferens.September:
Varmt!! Över 22 grader 7 september! Jag och H besökte Hällsnäs Country Club och firade min födelsedag. Helgen efter var jag där igen, med Fab Mamas Blogevent!
Fanny var med i en konsert och sjöng för Världens Barn!


Oktober:
Startade oktober med en resa till Stockholm. Ett besök hos Disney, underBARA BARN-mässan i Älvsjö och Bloggmiddagen 2013 stod på programmet!
Jag ordnade en mysig tjejkväll för goda vänner i vårt uterum och jag och Fanny hade en härlig dag på stan tillsammans med Ylva från Stena Line och hennes dotter. 
Nova fyllde tre år!


November:
Fina vännen Ann-Sofie kom upp från Malmö och vi var på House of Lola´s 5-årsjubileum!
Fanny hade avslutning och dansuppvisning med Junior Dance och jag var med i TV!December:
Hela familjen besökte Alfons Åbergs Kulturhus och Fanny var med i en stor julmusikal med över 80 barn.
Nyårsafton firades tillsammans med goda vänner på Donsö. Båda barnen klarade av att vara vakna ända till 00:30!December var också månaden för eftertanke. Familjen hade tagit stora beslut under året, inläggen i bloggen blev glesare, jag hade mycket att tänka på.... Det slutade med att jag sade upp mig från mitt arbete och ska fr o m mitten av januari påbörja ett nytt.
Mer om detta och mycket mer kommer jag att berätta om längre fram! Men klart är att även bloggen kommer ta en ny vändning under året och jag hoppas att ni kommer fortsätta följa mig!

Ett riktigt Gott Nytt År 2014 önskar jag er alla!
3 kommentarer:

 1. Många verkar lägga ett jobbigt 2013 bakom sej, själv har jag haft ett av de bästa åren någonsin. Nu hoppas vi på ett fantastiskt 2014 :-)

  SvaraRadera
 2. Hej Sandra!
  Vilken fin sammanställning, men vilket jobbigt år. Din sjukhusvistelse lät inte rolig.
  Önskar dig ett friskare och bättre 2014! Kram!

  SvaraRadera
 3. Vad mycket som händer på ett år, både bra och dåliga saker. Vad spännande att få följa dig nu när nya saker sker i ditt liv <3 Kram vännen

  SvaraRadera