lördag 4 januari 2014

En mysig dag i Kungsbacka och nappen är ett minne blott!

Idag har jag och Fanny haft en riktigt mysig dag! Vi åkte in redan med 09:00-båten och tog bilen ner mot Kungsbacka. Lite nordost om stan ligger Kungsbacka Ridklubb som blev vårt första stopp för dagen! Fanny blev alldeles lyrisk och ville börja rida genast! :-)
Vi stod en stund på läktaren och kollade på en lektion, sedan gick vi ner i stallet. Det var rätt så tomt, men två små ponnys stod i sina spiltor. Fanny klappade dem och bara myste!

 

Sedan tog vi en tur till Kungsmässan för lite shopping och ett matstopp på McDonalds.
Mätta i magen tog vi bilen den lilla biten i till Kungsbacka innerstad. Här hittade Fanny leksaksaffären direkt! Sedan blev det en snygg klänning i den lilla butiken Compis och en mysig fika på Tullen 8:2.
Vädret var ju inte direkt det roligaste, så efter fikat tog vi bilen tillbaka hem.
Men jag älskar verkligen Kungsbacka som är så otroligt mysigt! Fanny var också väldigt nöjd med dagen, men höjdpunkten för henne var helt klart besöket på ridklubben! :-)


Igår fick Nova helt plötsligt för sig att hon var en stor tjej och skulle slänga sin napp!
"Titta mamma, vad långa ben jag har! Jag är en stor tjej nu!"
Sagt och gjort, nappen åkte i slaskpåsen! Hela dagen gick jättebra och hon frågade inte efter nappen en enda gång! Jag bävade lite för natten, hur skulle det här gå?! Det tog lite tid för henne att somna på kvällen, men hon var inte ledsen och frågade inte efter nappen nu heller.
På natten vaknade hon vid 00:00-tiden och var lite ledsen. Men hon somnade om tryggt i min säng och sov hela natten utan napp! Även dagen idag har gått jättebra, så nu hoppas vi att alla nappar är ett minne blott i den här familjen! :-)
2 kommentarer:

 1. Hejja Nova!

  Vad kul att ni hade så mysigt i kungsbacka :) Var nog bra att upptäcka lite på egen hand och så bistår vi gärna med ytterligare guidning nästa gång ;)

  kram!

  SvaraRadera
 2. Jag önskar att Leah kunde sluta med napp snart också men varje gång vi pratar med henne om det så totalvägrar hon. Hon älskar verkligen sin napp! Nu säger hon att hon ska sluta när hon är 5 (om 1½ år) men det är lite väl långt dit tycker jag...

  KRAM på dig!

  SvaraRadera