onsdag 11 januari 2017

Recept på nötig cheesecake!

På nyårsafton var vi bjudna till goda vänner och vi hade som uppgift att fixa efterrätten. På julafton hade jag bjudit på en smarrig cheesecake som även var perfekt för nyår, toppen att man inte behöver använda ugn! Tänkte dela med mig av detta superenkla och fantastiskt goda recept. En förutsättning är att man gillar nötter...



Recept för 10 personer:

75 g smör
200 g digestivekex
400 g färskost (Philadelphia Neutral)
1 dl florsocker
1 burk hasselnötskräm (à ca 350 g) Jag använder klassisk Nöt-Crème, 2 burkar à 175 g
2 dl rostade hasselnötter
50 g nougat till garnering

Gör så här:
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Krossa kexen till smulor med fingrarna, mixa dem fint i en matberedare eller lägg dem i en plastpåse och smula dem med en kavel. (Jag använder mortel)
3. Lägg smulorna i en bunke och rör ner smöret.
4. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen.
5. Vispa färskost och florsocker ca 2 minuter med elvisp (ska ej vara några klumpar). Rör ner hasselnötskrämen, fortsätt vispa till en slät kräm. Häll krämen över botten.
6. Grovhacka nötterna och strö över. Ringla eventuellt smält nougat över.
7. Låt cheesecaken vila i kylen minst 3 timmar.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar