onsdag 18 januari 2017

Hotell The Reef i Fredrikshamn med Stena Line!

I lördags var det dags för hela familjen att åka till hotell The Reef i Fredrikshamn! Vi åkte med Stena Line från Göteborg, väldigt smidigt och båtresan tar bara ca 3½ timme. Vips är man i Danmark! Vi lämnade Göteborgs hamn vid 09.00 på morgonen och började resan ombord med en stadig frukost. Ett tips är att förboka bord, då får man 10% rabatt på maten!Efter att ha ätit tog vi en tur till shoppen där det bl a inhandlades lite godis till kvällen. Sedan ville barnen spela på automaterna. De hade 100:- var att spendera. Fanny behövde bara satsa 10:-, sedan gjorde hon en vinst på 130:-! Nova däremot hade inte lika stor tur...
En rolig och uppskattad sak man kan göra ombord är att besöka bryggan. Fråga vid informationsdisken och en värd följer er upp. Nova tyckte det var jättespännande med alla knappar, spakar och lampor och ställde massor av frågor till andrestyrman Johan. Att hon dessutom fick låna en kaptensmössa och kavaj gjorde ju inte saken sämre! Hon fick till och med styra båten helt själv en liten stund, vilken lycka!När man kommer fram till Fredrikshamn är det bara en kort promenadväg till The Reef. Toppen att man inte behöver någon bil! Hotellet och badlandet är inrett med karibiskt tema. Väldigt många människor skulle checka in samtidigt och eftersom klockan började närma sig 13, bestämde vi oss för att få i oss lite mat innan. Det ligger flera trevliga restauranger i närheten och vi åt pasta, pizza och chicken nuggets på restaurang Valentino. Helt ok liten restaurang.


Vid 14.30 var vi äntligen incheckade och barnen fick fina sjörövarhattar av receptionisten. Minen på barnen när de öppnade dörren till vårt hotellrum var obetalbar! "WOW, ett piratrum!!" Härligt rum med pirattema, två sängar och två väggfasta sängar som man fäller ner och en mystisk piratkista på golvet.... Undrar vad det kunde vara i den? Barnen öppnade nyfiket. Den innehöll målarbilder, färgpennor och fjärrkontroller till ett Wii!Men ingen av oss hade lust att spela Wii just då, utan skyndade att duscha och byta om till badkläder. Bra att man kan göra sig i ordning på rummet och sedan åka direkt ner med hissen till badlandet.
Det var ganska mycket folk, men inget stoj eller någon som knuffades. Flera badvakter cirkulerar hela tiden runt i badlandet och håller koll.
Nova går i simskola, men gillar att ha sina puffar som trygghet. Hon älskar att bada och var som en fisk i vattnet! Det finns flera olika områden i badlandet och det är lätt att ta sig mellan olika pooler. Dessutom är det över 30 grader varmt i luften därinne, så man fryser inte när man kommer upp. Även poolerna håller behagliga temperaturer. Det finns något för alla, både stora och små. Jacuzzis, ångbastu, barnområde med liten rutschkana för de små, en större rutschkana för de äldre, en klättervägg där man hamnar i plurret om man ramlar, vågmaskin som går igång en gång i halvtimmen till ljudet av oväder med åska och möjlighet att simma ut till ett soldäck där man finner ytterligare en jacuzzi.Foto: Hanna Arvidsson
 
Barnen får också gå med utklädda pirater på skattjakt, dock missade vi detta då vi badade på annat håll just då. Fast vid middagen stötte vi ändå på en av piraterna.


Efter några timmars badande var det dags för middag. Vi hade bokat bord i restaurang Det gule Pakhus när vi checkade in. Restaurangen ligger i anslutning till hotellet och är en á la carte-restaurang som även har barnmeny. Jag och H åt en otroligt god burgare och barnen åt köttbullar. Jättebra service!
The Reef har även en egen bufférestaurang, Calypso, med karibisk mat och barnbuffé. I anslutning till den restaurangen finns ett mindre lekrum och pirater kommer och underhåller när man äter.


Innan läggdags ville vi såklart prova några Wii-spel och det är bara att hämta spel i receptionen om man bor i ett av rummen med pirattema. Trötta och mätta somnade vi alla sedan gott.
På morgonen åt vi en enormt god frukostbuffé som innehöll det mesta, till och med choklad som pålägg till barnens förtjusning!


Vi hade bokat återresa med Stena Jutlandica kl 11.50. Toppen att man inte behöver checka ut från hotellet förrän kl. 11!
Även på hemresan hade vi förbokat bord, god buffé med mycket att välja bland. Stena Jutlandica är inte lika stor som Stena Danica och det var riktigt skönt att vi fick möjlighet att sitta kvar i restaurangen ända till kl 14.30! Tyvärr blev Fanny lite sjösjuk och tillbringade större delen av resan på däck.


Jättestort tack till Stena Line och The Reef för en fantastiskt trevlig resa och vistelse! Vi kommer snart tillbaka!


1 kommentar:

  1. Åh hit skulle jag oxå vilja m barnen :) har aldrig varit där! Kram

    SvaraRadera