lördag 12 november 2016

Veckans barnbokstips - Kod 513!

Nu har vi äntligen läst ut Kod 513, herregud så spännande den var! Författaren Jeanette Bergenstav är en mästare på cliffhangers, efter varje avslutat kapitel vill man bara läsa mer! Boken är oerhört svår att lägga ifrån sig!
Jag fick förmånen att läsa Kod 513 högt för Fanny på kvällarna, annars läser hon mest böcker själv nu för tiden. Boken är en fristående fortsättning på Vargskräck och kretsar kring 11-åriga tjejen Flingan som, tillsammans med sin bror och en flock hundar, löser spännande mysterium. Denna gången är en ung man försvunnen. Mannen är dessutom son till Evelyn, som är en god vän till Flingan och matte till större delen av flocken.


Kod 513 innehåller allt, spänning och dramatik, men också en stor portion humor! Och så massor av hundar förstås. Det märkas att författaren har stora kunskaper om hundar och olika rasers egenskaper och det gör att det känns naturligt när hundarna i boken alla har så speciella personligheter! Jeanette Bergenstav skriver på ett sätt som gör boken levande och det känns som om man som läsare är med i berättelsen, inne i den, och att man delar karaktärernas upplevelser och känslor. Att boken dessutom till stor del utspelar sig i Göteborg norra skärgård gör ju inte saken sämre, då igenkänningsfaktorn är stor eftersom vi kommer ifrån Göteborgs södra skärgård. :-)

Tack, snälla Fanny för möjligheten att få upptäcka fantastiska ungdomsböcker tillsammans med dig! Kod 513 är annars en ålderslös bok i mitt tycke, jag som vuxen hade lika stor behållning av att läsa den. 

Ska man köpa en bok som julklapp i år tycker jag absolut man ska satsa på Kod 513!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar