tisdag 10 maj 2016

Veckans barnbokstips - Hannes hjärta Jenny!

Kommer ni ihåg er första kärlek? Visst kan det vara jobbigt och komplicerat med kärlek ibland. Detta får Hannes, 11 år, erfara när han plötsligt upptäcker att han inte kan sluta tänka på Jenny i klassen.
Hannes liv har mest bestått av att skejta och hänga med bästa kompisen Samuel, men nu känner han att Jenny är den han mest av allt vill vara nära. Men hur gör man? Hur frågar man chans? Kanske kan man be bästa vännen göra det? Det kan ju inte gå fel. Eller?!
Jag läste Hannes hjärta Jenny som högläsningsbok för Fanny. Författaren Sofia Hedman har fångat många språkuttryck man använder sig av i den här åldern och Fanny skrattade högt flera gånger. Jag själv påmindes om våndan över hur det kan vara att vara olyckligt kär och hur svårt det var i den här åldern att förmedla sina känslor. Men Sofia Hedman berättar också på ett otroligt bra sätt hur underbart himlastormande det kan vara. Hon beskriver hur komplicerat och hur stora proportioner kärleken kan ta på ett mycket realistiskt och underhållande sätt.
Hannes hjärta Jenny är skriven i jag-form ur Hannes synvinkel, men jag tycker definitivt att både killar och tjejer kan ha behållning av boken, även om Fanny ibland tyckte att Hannes kunde vara lite underlig. Både jag och Fanny skrattade mycket och kan varmt rekommendera Hannes hjärta Jenny. Boken riktar sig till barn 9-12 år.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar