måndag 23 maj 2016

Polenresa med bästa tjejerna!

Vilken alldeles underbar helg jag haft! I torsdags drog jag och tre av mina klasskamrater söderut med bil, närmare bestämt till Karlskrona. Vid 21.00 avgick Stena Lines färja, Stena Spirit, till Polen.
Vi hade bokat bord i restaurang Metropolitan där vi åt en riktigt god middag.

Hummersoppa till förrätt

På fredagsmorgonen ankom vi till Gdynia där vi tog en taxi till vårt hotell, Hotel Haffner i Sopot. Det är väldigt smidigt att åka taxi i Polen, framför allt är det även billigt! Vår första taxiresa kostade cirka 80:-!
Efter att ha deponerat våra väskor på hotellet tog vi en ny taxi till Gdansk där vi tillbringade förmiddagen. Vi strosade runt i Gamla stan med alla fantastiskt vackra byggnader och bara njöt.


Vi passade också på att besöka Fajne Baby, ett alldeles underbart litet cupcakecafé som man inte får missa om man kommer till Gdansk. Fantastiskt goda cupcakes och kaffe för ungefär 25:-!Vädret var underbart, mellan 20-25 grader. Hotel Hilton i Gdansk har en härlig takterrass med underbar utsikt och vi var bara tvungna att göra ett stopp där för en liten drink innan vi tog taxi tillbaka till Sopot.


Eftermiddagen och kvällen spenderade vi i Sopot där vi strosade runt och åt god mat på en av huvudgatan Monte Cassinos restauranger.
Innan frukost på lördagen, gick vi ner till hotellets spaavdelning och bubblade lite. Efteråt var väntade en ljuvlig frukostbuffé i strålande sol på terrassen.

Bild lånad från Hotel Haffners hemsida.

Lördagen vigde vi sedan åt att shoppa i norra Europas största galleria, Riviera i Gdynia med 250 butiker, innan Stena Spirit tog oss tillbaka till Sverige. Efter ytterligare en natt ombord ankom vi Karlskrona på söndag morgon.

 
Tack världens bästa vänner för en underbar resa med såååå mycket skratt! 

Nu väntar examensarbete!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar