onsdag 16 mars 2016

Veckans barnbokstips - Dolda tecken!

Ytterligare en gång har Emma Askling trollbundit både mig och Fanny med en av sina böcker! Hennes förmåga att kombinera historia med nutid håller läsaren i ett järngrepp och man vill bara läsa mer! Missa inte Dolda tecken!


Fabian, snart 12 år, tycker hela världen rämnar när mamma och pappa berättar att de ska åka till Villa Fridhem på sportlovet, ett hus pappan ärvt efter en avlägsen släkting, istället för att som vanligt åka till Åre och åka skidor. Dessutom ska den nya flickan i klassen, Julia, följa med! Men sportlovet blir allt annat är tråkigt. De hinner knappt stiga över tröskeln förrän mystiska saker börjar hända. Hur kan en gammal trasig radio utan batteri plötsligt börja fungera? Vem är det som knackar på fönsterrutan och hur är det möjligt när det ligger på övervåningen? Är det verkligen någon som spökar?


När Emma Askling berättar känns det onekligen som om man är med huvudrollsinnehavarna på plats och känner deras rädslor, nyfikenhet och oro. Språket och texten är utformad så att boken både passar som högläsningsbok eller för barnet att läsa själv. Passar barn 9-12 år. Kan varmt rekommendera denna bladvändare och både jag och Fanny ser med spänning fram emot Emmas nästa bok!
Läs gärna även Emma Asklings första bok Det övergivna huset, recension på den hittar ni här.
1 kommentar:

  1. Kan varmt rekommendera Kristina Ohlssons barn-ungdomsböcker som också är för 9-12 år. Dom är jättespännande även för en vuxen :)
    http://www.piratforlaget.se/kristina-ohlsson/fakta-om-kristina-ohlsson/

    SvaraRadera