söndag 8 november 2015

Veckans barnbokstips - Alice McMallis - Pojken på kyrkogården!

Förra veckan var det ju Halloween och Fanny har den senaste tiden läst en väldigt passande bok, Alice McMallis - Pojken på kyrkogården. Boken är skriven av Jessica Lindholm och handlar om 9-åriga Alice som bor i ett mycket gammalt hus tillsammans med barnflickan Mimmi, hushållerskan Milda och hennes man Ewert. Alice älskar skräck, spöken, vampyrer osv. och hennes högsta önskan är att få en skymt av spöket som sägs finnas i huset. En dag möter hon en underlig pojke på kyrkogården och inget blir sig längre likt. Det visar sig att pojken är en zombie!


Fanny älskade Alice McMallis och hoppas stenhårt på fler böcker. Hon är mycket förtjust i spännande böcker och denna avslutade varje kapitel med en cliffhanger, vilket gjorde att hon hade svårt att sluta läsa. Boken är lite annorlunda och ibland riktigt läskig, men många gånger också väldigt rolig och Fanny skrattade högt flera gånger.


Boken är perfekt att läsa själv, lagom stora bokstäver med lite bilder och inte för långa kapitel. Språket var bitvis lite svårt och vissa ord fick jag förklara för Fanny. Speciellt karaktären Ewert pratar lite gammalmodigt och med uttryck som kunde vara knepiga för en 9-åring att förstå.
Både jag och Fanny kan varmt rekommendera boken om Alice McMallis och väntar med spänning på uppföljare.
1 kommentar:

  1. Tack för boktips! Uppskattas jättemycket, då mina barn är i samma ålder som dina tjejer. Min äldsta dotter är t.o.m jämngammal med din, och vi letar ständigt efter böcker som är lättlästa och kanske en och annan bild med ochså, så detta tipset var ju kanon!

    Ha en fin start på veckan!
    //Anna (Nazima)

    SvaraRadera