onsdag 16 juli 2014

Tjolöholms slott!

Idag tillbringade vi eftermiddagen vid Tjolöholms slott! Bara ca 1 mil från vårt nya hem ligger denna fantastiska byggnad med underbar omgivning! Vi kom dit vid 14-tiden, lagom till en barnteater-föreställning i det gröna! Barnen skrattade högt flera gånger och faktiskt drog även jag på smilbanden vid ett flertal tillfällen.


Efteråt åt vi glass och drack kaffe i skuggan under ett stort träd, innan vi gick in för att titta på gamla vagnar i ett vagnmuseum. Otroligt vackra! Dessutom kunde man få se en av Sveriges första dammsugare, som vägde ca 1 ton!
Därefter promenerade vi upp till själva slottet för en guidad visning. Tyvärr fick man inte fotografera inomhus, men jag tog lite bilder på exteriören. Slottet byggdes mellan 1898-1904 i Tudor-stil, vilket gör att det ser ut att vara från 1500-talet, men är alltså betydligt yngre. Inne var inredningen väldigt Orient-inspirerad och otroligt vackert! Väldigt mycket av möblemang och inredning var välbevarat original. Även trädgård och och övrig omgivning var väldigt välskött och vackert.
Fanny tyckte det var spännande och intressant att följa den guidade visningen och alla barn fick ett häfte med frågor att besvara för varje rum, vilket gjorde det lättare för dem att lyssna.
Nova var väl måttligt road, men skötte sig bra. Det roligaste var när hon vände sig om och började rota i en främmande mans shortsficka i tron att det var H! Vi ropade på henne, men det tog en stund innan hon upptäckte att det inte var hennes pappas ficka hon grävde i, haha! Mannen bara skrattade och Nova blev lite generad först, men sedan skrattade hon också.
Det var en mycket mysig utflykt som jag varmt kan rekommendera. Hit kommer vi åka igen! 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar