tisdag 23 februari 2016

Underbar barnfåtölj och Juläventyret i Trollskogen!!

Nu har vi kommit en bra bit in på det nya året. Jul och nyår kom och gick. Vi firade med våra närmaste och nu väntar ett nytt år med massor av möjligheter! Detta kommer bli året då jag tar min examen efter två års studier, åh, vad jag längtar att komma ut i arbetslivet igen! Dessutom får vi se vad min nystartade firma för med sig för överraskningar...
Tänkte här visa några julklappar som Nova fick:
Denna underbara fåtölj från Cloudberry Castle och Jollyroom var en riktig höjdare! "Det känns som om jag sitter på en tron som en prinsessa!"


Dessutom bara måste jag tipsa om en alldeles underbar bok, "Juläventyret i Trollskogen"! Boken är skriven av Elisabet Österlund och går på rim. Illustrationerna är ljuvliga med klara, starka färger. Berättelsen handlar om Tille och Talleman, två små tvillingtroll, som ska ut i skogen och hugga en julgran. Dock går de vilse i snön och hamnar hos vättarna i deras grotta.


Nova lyssnade och tittade med stora ögon, hon tyckte mycket om att det gick på rim. "Det bästa var när tomten trollade mamma!". För visst dyker självaste tomten upp i boken också.


Längst bak finns bilder på saker ur naturen som dyker upp i boken, t.ex. omogna tallkottar som vättarna använder som luvor, lingon som hängdes upp som julgranskulor eller ekollon som användes till skålar och burkar. Man uppmanas också att gå ut i naturen för att hitta egna saker trollen skulle kunna använda! Perfekt utflykt att göra med barnen nu i vår när det börjar grönska!


Både jag och Nova är otroligt förtjusta i boken och läser den ofta, trots att julen sedan en tid är förbi. Nästa gång vi går ut i skogen tar vi med boken för att försöka hitta något av det trollen använde.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar