måndag 29 juni 2015

Vår heldag på Liseberg!

Åh, vad jag älskar Liseberg! Det är verkligen en magisk plats för alla åldrar. Personligen blir jag som ett barn på nytt och upplever sådan glädje av att se lyckan och förväntan stråla ur mina barn ögon!
Vi var på plats lagom till att parken öppnade kl. 11.00. Vädret var lite mulet och det duggregnade, men just när vi fått våra åkpass och skulle ta första åket sprack det upp.


Vi började i Kaninlandet till Novas förtjusning. Här finns det mesta för de lite mindre barnen, men Fanny tycker också att det är roligt när hon delar glädjen med sin lillasyster! Efter att ha åkt berg- och dalbana i Djurs Sommerland bara några dagar tidigare, var Nova mer är redo för Rabalder, de yngre barnens berg- och dalbana! Det var första gången hon åkte den och den blev helt klart hennes nya favoritattraktion!Vi åkte alla attraktioner i Kaninlandet och utöver Rabalder tyckte Nova bäst om Hissningen som kittlar skönt i magen och Stampbanan, berg- och dalbanetokig som hon är!


Efter en stunds åkande blev vi alla hungriga och gick till Järnvägsrestaurangen för att äta. Restaurangen är inredd som en tågstation med tåg och vi hade turen att bli placerade vid ett bord i 1:a klass, precis som i ett riktigt tåg! Toppen att barnen fick kritor och lite pyssel att förströ sig med medan vi väntade på maten. De allra flesta restauranger på Liseberg har såklart barnmenyer och Fanny åt kotlettrad med klyftpotatis och bearnaisesås och Nova åt köttbullar med kokt potatis och gräddsås. Vi vuxna åt oxfilé black & white och hamburgare. Otroligt gott tyckte hela familjen och det bästa av allt var att restaurangen bjöd barnen på mjukglass efteråt! Mycket uppskattat!


Med mat i magen var vi redo att fortsätta våra äventyr i parken. Lite spelande på chokladhjul hör ju till och Fanny, den turgumman, vann stjärnvinsten!


De flesta attraktionerna för mindre barn finner man i Kaninlandet, men det finns några fler i parken, t.ex. Fisketuren, Skepp O´hoj där barnen får sitt alldeles egna förarbevis, Flygande elefanter, Drakbåtarna och Sagoslottet. Nova gillar ju när det är lite fart, så Fisketuren passade henne. Farfars Bil var inte intressant längre dock. "Nej mamma, det går för lusigt!" :-)


När klockan började närma sig 16.30, började Nova bli trött. Resan till Danmark förra veckan hade satt sina spår och eftersom hon fått åka alla sina favoriter, bestämde sig H för att ta med henne hem och jag och Fanny fortsatte ensamma. Fanny och jag passade då på att åka hennes favoriter, Hanghai, Lisebergsbanan och JukeBox, men även Slänggungan och Virvelvinden. De lite tuffare attraktionerna kanske jag och mannen kommer tillbaka och åker utan barn vid tillfälle.
Runt 18.30 blev vi hungriga igen och den här gången gick jag och Fanny till restaurang Trebello. Fanny åt pannkakor och jag åt en fantastisk god pastasallad med kyckling.


När vi ätit färdigt började molnen torna upp sig igen och det började återigen att duggregna. Vi åkte Lisebergsbanan och Jukebox en gång till innan vi började dra oss mot utgången. Nästa gång, när det inte är lika kallt, måste vi såklart även åka FlumeRide och Kållerado! Det finns så otroligt mycket mer att uppleva, en dag räcker inte!


Ett jättestort tack till Liseberg för att vi fick tillbringa en alldeles fantastisk dag i parken hela familjen! Det är verkligen en sagolik upplevelse att få besöka er! Helhetsintrycket med god mat, fantastisk service, trevlig och hjälpsam personal, och attraktioner och spel för alla gör att man vill komma tillbaka om och om igen! 
Tack för att även vi vuxna får känna oss som barn igen!

1 kommentar: