tisdag 9 december 2014

Glöggmys, peppakaksparfait och julbord!

Åh, så underbar helg jag har haft! Har inte öppnat en bok eller ens tittat på något papper som har med skolan att göra!
I lördags följde jag med Fanny till stallet i vanlig ordning på morgonen och när vi kom hem åkte H och Nova iväg på barnkalas. Eftermiddagen bestod av diverse förberedelser eftersom vi bjudit in några goda vänner till lite glöggmys på kvällen. Och det blev verkligen supermysigt! Vi drack glögg och jag bjöd på en smarrig pepparkaksparfait och barnen fick marängsviss.Pepparkaksparfaiten är himmelskt god och otroligt enkel att göra:

6 portioner
10-12 pepparkakor
3 dl vispgrädde
3 äggulor
3 msk florsocker

Gör så här:
1. Krossa hälften av pepparkakorna grovt.
2. Vispa grädden ganska hårt.
3. Skilj gulorna från vitorna, lägg gulorna i ett glas. Tillsätt florsockret till gulorna och rör ut så att det inte klumpar sig. Vänd ner äggblandningen och pepparkakssmulor i grädden.
4. Klicka ut smeten i glas eller koppar.
5. Mortla resten av pepparkakorna och strö över. Ställ in i frysen minst 3 timmar.
6. Ta ut och låt stå i rumstemperatur ca 15 minuter. Servera!

På söndagen bjöd mina föräldrar med oss på fantastiskt julbord hos Blomstermåla i Särö. Jättefin miljö, alldeles vid havet, och julbordet var alldeles lagom. Vi gick mitt på dagen då de hade familjejulbord och det var verkligen toppen när man hade med sig sina barn.


En trubadur satt och spelade gitarr och sjöng julsånger när vi kom och lagom till desserten gick samme man runt bland borden och trollade till barnens stora förtjusning! När det var dags att gå hem fick alla barn med sig en godispåse.


Vi avslutade vår andra advent med att se Disney´s Frost tillsammans hela familjen. Ja, jag har verkligen haft en toppenhelg som jag kan leva på länge! Idag har jag hemmastudier, men i eftermiddag hämtar jag barnen tidigare så att vi kan åka till Jul på Liseberg!

Underbara smycken från Puss!

1 kommentar: